Mette Abildgaard.
Mette Abildgaard.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: "Endelig får vi Naturpark Kongernes Nordsjælland"

Mette Abildgaard,
gruppeformand
for Det Konservative Folkeparti

12 års arbejde betaler sig nu endeligt. Danmark får sin femte naturpark, og hvor ellers end i det smukke Nordsjælland. Fra Helsingør over Gribskov til Tisvildeleje, Liseleje, Gilleleje og ned til Furesøen skal fremover have status som naturpark. Og det er svært at forestille sig et mere oplagte område.

For hvor er her smukt. Med brede sandstrande, ældgamle skove, store søer og flotte klitter står Nordsjælland frem med et helt unikt landskab. Og ikke nok med det. Nordsjælland rummer også gamle borganlæg og klostre helt tilbage fra middelalderen. Landskabet fortæller historien om Danmark, og om området nord for København, som blandt andet var jagtterræn for de danske konger.

Kommuner, interesseorganisationer, foreninger og forbund har knoklet i 12 år for at få det til at lykkes. Det vidner om et stort engagement og udholdenhed. At så mange mennesker har vist viljen til at få en naturpark til Nordsjælland viser, at det nok skal blive en succes. Det er uvurderligt, at der bliver gjort et arbejde for at bevare vores historiske natur og landskab. For det sker ikke af sig selv.

For mig og Det Konservative Folkeparti er det en mærkesag, at vi sætter pris på den natur og historie, vi har fået givet af generationerne før os, og giver det videre i ligeså god stand. Vi får nemlig ikke et nyt forsøg. Derfor har vi også taget initiativ til en ny naturkanon i finansloven for 2018. Den skal gøre os danskerne klogere på vores naturskønne områder, så vi kærer os om den.

Det handler ikke kun om at lave naturbeskyttelse, men også om, at vi bliver bedre til at komme ud i naturen. At flere danskere får et forhold til naturen. Den dagsorden kan en naturpark i Nordsjælland være med til at fremme.

Publiceret: 21. December 2017 14:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Hillerød Posten

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt