Christina Høi Skovdal. Arkivfoto
Christina Høi Skovdal. Arkivfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: En god it-understøttelse i folkeskolen

Af Christina Høi Skovdal,
Socialdemokraterne,
Næstformand i Børne- og
Familieudvalget, Løngangsgade
31A, 3400 Hillerød

Jeg har fulgt debatten om, hvordan vores it fungerer på folkeskolerne i Hillerød Kommune. Det er en vigtig debat.

Vi stiller nemlig store krav til digitalisering i folkeskolen, som det er beskrevet i tidligere indlæg. En stor del af undervisningen er afhængig af digitale lærermidler. Der skal laves tests, prøver og undersøgelser på computerne. Ligesom der er et lovkrav om, at vores medarbejdere inddrager it i undervisningen.

Vi skal gøre det bedre, og der er bestemt plads til forbedringer. Løsningerne er mange, og én løsning kan ikke stå alene.

Socialdemokratiet har derfor bedt Børne- og Familieudvalget arbejde med, hvordan vi forbedrer it-understøttelsen i folkeskolen.

Det betyder, at vi skal finde ud af, hvordan vi løser problemet, når en lærer eller elev ikke kan komme på den kommunale server eller netværk. Vi spørger også om, vi har nok udstyr, der virker? Er det for gammelt? Ved vi, hvordan vi bruger det korrekt? Og laver vi som kommune en tilstrækkelig investering i it?

Til april behandler Børne- og Familieudvalget en sag, som handler om computere til elever og tilstanden af vores interaktive tavler. Her vil spørgsmålet om servere og trådløse netværk også indgå, sådan at vi får langt en plan for, hvordan vi sikrer de bedste muligheder for digital understøttelse i vores folkeskoler.

Publiceret: 10. Marts 2017 10:30
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt