Kommunalvalg 2017
“Det er en god idé, at det kommende byråd har mulighed for helt konkret at præge og tage ejerskab på de afgørende muligheder for vækst og udvikling, som ligger i forslaget til kommuneplanen,” skriver Klaus Markussen.
“Det er en god idé, at det kommende byråd har mulighed for helt konkret at præge og tage ejerskab på de afgørende muligheder for vækst og udvikling, som ligger i forslaget til kommuneplanen,” skriver Klaus Markussen.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: "En god idé at lade nyt byråd om kommuneplan"

Klaus Markussen (V), borgmesterkandidat, Frederiksværksgade 51, Hillerød

Forleden kunne man læse et forslag fra Radikale Venstre om at lade den endelige beslutning om kommuneplanen blive truffet af det nye byråd. Det vil sige at afvige fra den normale praksis, hvor den endelige beslutning bliver truffet i december som en af de sidste beslutninger af det afgående byråd.

Jeg synes, at det er en idé, der er værd at overveje af flere årsager.

For det første har det nuværende byråd besluttet, at den nye kommuneplan skal være en fuldstændig revision af den gamle plan og ikke bare en opdatering. Det har ligget Venstre meget på sinde, da vi synes, det er vigtigt at omsætte nye muligheder i regeringens liberaliseringer af planlov og Fingerplan 2017 til konkret handling.

Fik du læst: Dronningen besøgte slotskirken

For det andet er det en god idé, at det kommende byråd har mulighed for helt konkret at præge og tage ejerskab på de afgørende muligheder for vækst og udvikling, som ligger i forslaget til kommuneplanen.

For det tredje rummer forslaget om ikke bare at gøre, som man plejer, en sund indstilling til, hvordan det nye byråd skal arbejde.

Hillerød har brug for et byråd, som formår at tænke fremad og kunne stå på mål for, hvordan vores kommune skal udvikle sig.

I Venstre står vi ikke tilbage for at rose, når andre har gode forslag. Det er tilfældet her, og Venstre medvirker gerne til, at det afgående byråd overlader den endelige beslutning til det nye byråd.

Publiceret: 29. August 2017 17:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere