Når den er gal med folks boliger, skal de ikek vente på, at en Boligkommsionens ni mennesker bliver samlet, skriver Louise Colding Sørensen. Arkivfoto
Når den er gal med folks boliger, skal de ikek vente på, at en Boligkommsionens ni mennesker bliver samlet, skriver Louise Colding Sørensen. Arkivfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: "Det tog for lang tid at rykke ud i samlet flok"

Af Louise Colding Sørensen (S),
formand for Boligkommissionen,
Frederiksværksgade 50, Hillerød

Folk skal have hurtigere hjælp, hvis der er problemer med deres bolig. Når den er helt gal med folks bolig, skal de ikke vente på, at der bliver samlet en gruppe på ni mennesker, hvoraf tre er politikere, og de andre heller ikke lige kan smide, hvad de har i hænderne. Medarbejdere fra Hillerød Kommune skal rykke ud med det samme uden forsinkelse.

Derfor har Boligkommissionen foreslået at nedlægge sig selv. Det tog for lang tid at rykke ud i samlet flok, og det var alligevel embedsmænd med kendskab til jura, sundhed og brandsikkerhed, der vidste, hvad der kunne stilles op.

Der er kun fire kommuner ud af 98 i Danmark, der har en boligkommission. Det er Sønderborg, Hillerød, Helsingør og København, og byrådet i Helsingør har 27. februar 2017 vedtaget at nedlægge deres til årsskiftet.

Boligkommissionens opgave er at undersøge, om man kan bruge byfornyelseslovens kapitel 9 om kondemnering af sundheds- og brandfarlige boliger eller opholdsrum, fx hvis der er meget skimmelsvamp.

Selvom Tue Tortzen siger det, så er det ikke Boligkommissionens opgave at undersøge, om folk bor lovligt i en lejlighed, om de betaler husleje, om de opholder sig lovligt i landet osv. Det har vi andre, der tager sig af. Det er heller ikke boligkommissionens opgave at lave opsøgende arbejde, men udelukkende at reagere på henvendelser fra borgerne, der vedrører en boligs fysiske tilstand.

Vi politikere i boligkommissionen mener, at det er virkelig vigtigt at reagere hurtigt på borgere, der er nervøse for sundhedsskadelige forhold i bolig, men det er altså ikke nødvendigt at møde ni mand op i en lille lejlighed. Med forsinkelse, fordi vi skulle være så mange.

Publiceret: 05. Juni 2017 19:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt