Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Derfor var der få til borgermøde i Skævinge

Af Bernt Salzwedell,
Hvilegårdsparken 38, Skævinge

Svar på læserbrev 14. september af Hanne Kirkegaard “Kom nu til tasterne”.

Kære Hanne.

Jeg deltog i borgermødet i Skævinge:

Den ringe deltagelse kan skyldes, at man som borger har fulgt udviklingen i Skævinge de seneste fire år og oplevet, hvor lidt der er sket trods utallige henvendelser til byrådspolitikere og til Forvaltningen. Hvorfor ofre tid på møder, der ikke fører til konkrete resultater af ens anstrengelser?

Mødestartklokken 17. Børn skal afhentes og fodres, og borgere kommer sent hjem efter at have siddet fast i trafikken. Herude mødes vi klokken 19.

Man præsenteres for de samme cirka 15 plancher, som ved mødet i Hillerød By med hovedindhold på Favrholm og andre tiltag, uden at sætte fokus på de punkter, der omhandler Skævinge.

En 900 siders digital kommuneplan. Papirudgave findes ikke. De cirka 10-15 sider, hvor Skævinge er omtalt, ville sikkert have interesseret borgerne herude.

Byrådsmedlem fra Tue Tortzen fra Enhedslisten, er indleder og ordstyrer. Byens borgmester, (fra Skævinge), tager ordet efter cirka 1 time og udtaler: ”Der er borgere i Skævinge, der taler Skævinge ned”, uden at uddybe dette. En ”neutral” (ikke-politiker) ordstyrer efterspørges.

En Kommuneplan 2017 med bymidteplan for Skævinge uændret siden 2005 = Ringe interesse for udviklingen i Skævinge. Hvad vil man med Skævinge? Vækst eller ”Soveby”?

Jeg er tilhænger af borgermøder. Som Lokalråd afholdt vi borgermøde om separatkloakering på Føllegård med stort fremmøde, da det handlede om Skævinge. Hillerød Forsyning sendte kvalificerede medarbejdere, der med præsentation og diskussion gav deltagerne nyttig viden.

Hvis byrådspolitikere og Forvaltning havde tid og interesse til at arrangere borgermøder i Skævinge, (for eksempel Trafiksikkerhed), så kom der sikkert flere borgere. Ord som ”Jeg er politiker – ikke kommunen” og lignende har vi ikke brug for: En åben dialog med os om prioriteringer og tidsplaner samt økonomi efterspørges…

Med venlig hilsen

Bernt Salzwedell,

en glad borger i Skævinge siden 1974

Publiceret: 23. September 2017 18:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere