Peter Ingemann Bentsen mener, at Carlsbervej skal forlænges for at aflaste bymidten for trafik. Foto: Martin Warming
Peter Ingemann Bentsen mener, at Carlsbervej skal forlænges for at aflaste bymidten for trafik. Foto: Martin Warming
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Byrådskandidat: “Forlæng Carlsbergvej”

Af Peter Ingeman Bentsen, byrådskandidat for Konservative, Granbakken 51, Hillerød

Der sker meget i Hillerød centrum i øjeblikket. Etableringen af Hillerød Byforum, Processen omkring renovering af Torvet er på begyndt, udbygning af SlotsArkaderne og ikke mindst nye aktive ejere af Gallerierne - samt ikke mindst et meget stort antal boliger i stationsområdet.

Det betyder flere mennesker i bymidten og større pres på vejsystemet i bymidten. Fra vest kommer Herredsvejen, som stort set fører bilerne direkte ind i parkeringshusene omkring SlotsArkaderne, men fra øst eller måske snarere fra nord/øst er Helsingørgade og Langesvej uegnede til højere trafiktæthed.

Ved Carlsbergvej er det muligt at udvide kørebanerne i et omfang, der gør, at trafikken kan øges, men Campus og flere skoler med børn gør, at det vil være forbundet med ekstra omkostninger for at gøre vejen trafiksikker i tilstrækkeligt omfang. Alligevel ser det ud som en forlængelse af Carlsbergvej er den eneste mulighed for at skabe endnu en indfaldsvej til bymidten, som kan sikre, at bilerne kører direkte til P-husene uden at belaste Helsingørgade, Langesvej.

Løsningen med en forlængelse af Carlsbergvej er desværre udtaget af forslaget til Kommuneplan 2017. Det nævnes, at prisen på at anlægge denne udfaldsvej ligger i niveau 100-150 millioner kroner. Det er mange penge, men det er for mig at se p.t. den eneste løsning for at lede trafikken uden om de nord – nord/østlige indfaldsveje, Søndre jernbanevej og Hostrupsvej.

Det vil også give bedre adgangsforhold til og fra Frederiksborgcenterets multihal, når der er store arrangementer, og måske som en sidegevinst kan den løse trafiktætheden og cykelproblematikken på Milnersvej.

Publiceret: 24. Juli 2017 15:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt