Arkivfoto
Arkivfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Brugerbetaling for tøjvask giver ikke mere tid til ældre

Af René Silword, byrådsmedlem
for S, Næstformand i
Seniorudvalget, Postmosen 48,
Hillerød

I et indlæg i Hillerød Posten bliver brugerfinansierede løsninger på ældreområdet udråbt som den store saliggørende løsning på de ældreområdets udfordringer, mens formanden for udvalget, Bente Claudi, C, roses.

Det er jo kun dejligt, at vi kan være søde ved hinanden, men i samme indlæg får min kollega Susanne Due Kristensen en over nakken for at være imod privatisering af den gamles tøjvask.

Jeg er nødt til at sige, at de forslag, der er blevet lagt frem for byrådets seniorudvalg, mange gange har været om brugerbetaling. I debatindlæget bliver brugerbetaling for tøjvask hos ældre medborgere fremhævet som en rigtig god løsning, som vil give mere tid til den enkelte borger. Det gør det bare ikke. Borgmesteren, også C, har skåret ud i pap, at brugerbetaling for tøjvask ikke giver mere tid til borgerne.

Virkeligheden er dog, at de borgere, der ikke har behov for anden hjælp end tøjvask, nu slet ikke får besøg af hjemmeplejen. Denne privatisering hænger i øvrigt kun økonomisk sammen, hvis 40 procent af de nuværende visiterede borgere vælger tøjvask fra. Altså en decideret service forringelse i ældreplejen.

Ligeledes har et borgerligt flertal med DF vedtaget, at Hillerød Kommune skal have friplejehjem. Vi i Socialdemokratiet er ikke pr. definition imod friplejehjem, men vi er kritiske, da tidligere undersøgelser har vist, at de bliver dyrere. Igen en fordyrende og brugerfinansieret løsning på ældreplejen i Hillerød.

Det er ikke sådan en ældrepleje, Socialdemokratiet ønsker i Hillerød. Vi ønsker en solidarisk løsning med fællesskabet som omdrejningspunkt.

Indlægget nævner ældreanalysen, der viser, hvor man kan effektivisere uden at borgerne mærker det negativt. Det mangler vi dog at se i praksis, fx at vores vedtagelse af at spare vej-tid ved at stoppe stjernekørslen bliver til noget i virkeligheden.

Publiceret: 01. Maj 2017 15:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere