Thomas Meisner Petersen.
Thomas Meisner Petersen.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: "Brug hovedet og vælg en erhvervsuddannelse"

Thomas Meisner Petersen (direktør Peiter Olsen, Hillerød), Kurt Sjøholm, Claus Dalsgaard og Mads Bengtson, medlemmer af Tekniq-råd Hovedstaden.

1. marts er dagen, hvor der er ansøgningsfrist, hvis du ønsker at starte på en erhvervsuddannelse. Men hvorfor egentlig vælge en karriere som elektriker, vvs'er eller noget helt tredje? Er livet som håndværker ikke kun for dem, der ikke er dygtige nok til gymnasiet?

Det er tilsyneladende stadig holdningen blandt mange folkeskoleelever, og ikke mindst deres forældre, når det er tid til at vælge ungdomsuddannelse. Ikke desto mindre er der rigtig mange grunde til at søge mod erhvervsskolerne – især hvis du har både hoved og hænder skruet rigtigt på.

Ikke mindst vvs-energi- og elektrikeruddannelserne er gode eksempler på, hvor langt du kan nå med en erhvervsuddannelse i ryggen. Her kommer du med i frontlinjen for den grønne omstilling og vil dagligt arbejde med den nyeste teknologi og intelligente tekniske løsninger.

Danmark står i en situation, hvor vi de kommende år får brug for mange flere faglærte. Derfor er der behov for, at flere unge vælger en erhvervsuddannelse. Her får du løn under uddannelsen og kombinerer skole og praktik i en virksomhed – du er med andre ord allerede en del af jobmarkedet.

Med en vvs-energiuddannelse eller en elektrikeruddannelse i bagagen har du desuden mere end almindeligt gode muligheder for at få et arbejde, og det til en løn, der betyder, at du gennem et helt liv tjener lige så meget som mange universitetsuddannede.

Faktisk steg antallet af nye lærlinge med over 10 procent i installationsbranchen de første 10 måneder af 2017 i forholdet til året før, og der er plads til mange flere.

Du kan blive en af dem!

Publiceret: 30. Januar 2018 19:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Hillerød Posten

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt