Klaus Markussen. Arkivfoto
Klaus Markussen. Arkivfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Bandepakken skaber øget tryghed i Nordsjælland

Af Klaus Markussen,
borgmesterkandidat i Hillerød
og folketingsmedlem (V),
Frederiksværksgade 51, Hillerød

Kort før jul sidste år blev en kvinde ramt af skud ved Magasin i Lyngby af en mand med relationer til bandemiljøet. Målet var en anden, men kvinden var ganske enkelt det forkerte sted på det forkerte tidspunkt.

Tilfældet står ikke alene. Sidste år var der 54 skudepisoder i det offentlige rum, hvor det flere gange gik ud over tilfældige borgere. En oplevelse vi desværre også havde, da der sidste år blev affyret skud på åben gade i Hillerød. Vi skal ikke acceptere, at lovlydige borgere er i fare for at komme i skudlinjen. Derfor er den nye bandepakke et afgørende skridt mod øget tryghed og sikkerhed for borgerne i Nordsjælland.

Med bandepakken øger vi presset på rocker- og bandemedlemmer og øger trygheden for almindelige borgere. Vi skal sende et klart signal til de hårdkogte kriminelle, at døren er lukket, når de vender fællesskabet ryggen.

Det er helt afgørende, at alle borgere kan føle sig trygge, hvor de færdes – også hvis de går en tur på gågaden i Hillerød. Men stigningen i skudepisoder på offentlige steder, skaber utryghed. Derfor skal rockernes og bandernes hensynsløse adfærd mødes med hårdere straffe, der trækker en streg i sandet.

Flest mulige rockere og bandemedlemmer skal bag tremmer og væk fra gaden. Med bandepakken sikrer vi, at disse hårdkogte kriminelle kommer til at tilbringe mere tid i fængslerne. Det skal det som udgangspunkt ikke være muligt at blive prøveløsladt, hvis man er dømt efter straffelovens bandebestemmelse. Det er den eneste måde, vi kan sikre, at flere hensynsløse kriminelle bliver bag lås og slå.

Med bandepakken sætter vi hårdt ind mod kriminelle, der har sagt farvel til fællesskabet. Vi øger presset på rocker- og bandegrupperinger, så lovlydige borgere kan færdes i tryghed og sikkerhed, hvor de vil.

Publiceret: 29. Marts 2017 16:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt