Arkivfoto
Arkivfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: "Ansæt en stadsarkitekt i Hillerød"

Carsten Primdahl Lorentsen, Plantagevej 19, 3480 Fredensborg

Byggeriet af de 42 nye lejligheder ved Nordre Jernbanevej, som pralende kaldes for 'The Hill', er ikke så enkelt, som bygherren Pensionsselskabet PKA og borgmester Dorte Meldgaard gerne vil give det indtryk af i Hillerød Posten 9.maj.

Bygherren PKA og bygherrens repræsentant Jan Hedin kan stå på et ben og gale lige så længe, de vil: Svanemærkede boliger, sol i lejlighederne, flot udsyn fra dem, 'byggeriet værner om privatlivet og den private, fortrolige stemning'. Men hvad med naboernes stemning og privatliv - og naboernes sollys? De har fået en kompakt beklædt betonklods lige foran deres vinduer. Det er der vist ikke megen 'Svanemærkning' i. Og den smukke stationsbygning er synsmæssigt blevet sat i skammekrogen. Den pralende høje betonbygning harmonerer heller ikke med Nordre Jernbanevejs øvrige store villaer på den nordlige side.

Da biografbygningen 'Bio City' blev bygget, blev der skabt en bygning, som på gadeplan harmonerer med omgivelserne. Og tak for det.

Der er talt om, at Hillerød mangler en stadsarkitekt. Lad det blive et tema i den kommunale valgkamp. Hillerød byråd og administration magter ikke byudviklingen. Vi så det på samme måde med 'Goldschmith grunden'. Her kom en bygherre marcherende ind og ville have sin vilje uden noget hensyn til omgivelserne eller til Frederiksborg Slot. Hillerøds smukke vartegn.

Publiceret: 13. Maj 2017 17:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt