Arkivfoto
Arkivfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Akut mangel på plejehjemspladser

Af Klaus Markussen og Ole Stark,
byrådsmedlemmer for Venstre

I Hillerød har vi akut mangel på plejehjemspladser. Det er i sig selv et voksende problem.

Men for mange borgere betyder det også uværdige og traumatiske situationer. Problemet opstår især, når kommunen er tvunget til at benytte muligheden for at tilbyde stærkt svækkede borgere at bo i tosengsstuer.

Det er ikke værdigt, og i Venstre mener vi, at byrådet har en presserende politisk opgave i at sikre, at vi ikke fortsætter med at sætte hverken borgere eller pårørende i den situation.

Det er på høje tid, at vi får sat gang i de muligheder, vi har for at handle hurtigt. Venstre arbejder målrettet på, at det kommende plejecenter i vores kommune skal være friplejecenter. Det er der mange gode grunde til. En af dem er, at vi med et friplejecenter meget hurtigere kan sikre fremdrift.

Venstre står fast på at vi skal gå i dialog med dem, der tilbyder at bygge friplejehjem. På den måde kan vi hurtigere sikre handling - end hvis kommunen selv skal projektere, planlægge og finansiere et traditionelt kommunalt plejecenter.

I Venstre mener vi, at vi har en forpligtigelse til hurtigt kan skaffe flere pladser til vores ældre borgere. Det er bedre end fortsætte som hidtil, hvor borgerne bliver tilbudt ophold på tosengsstuer, og kommunen endvidere køber pladser i andre kommuner.

Vi kunne ønske os, at dette var en opgave som hele byrådet stod sammen om. Det er der brug for!

Publiceret: 16. Marts 2017 13:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt