Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: "137 hjertestartere i Hillerød"

Sven Lauritzen (S), byrådskandidat, Munkeengen 10, 3400 Hillerød

Socialdemokratiet har deltaget i Østfestivalen og undervist i hjertemassage.

Vi havde også forberedt et indlæg om hjertestartere. Men da der næsten kun var børn i undervisningstiderne, bliver indlægget om hjertestartere i stedet til dette læserbrev.

Tryg Fonden har en internet side med masser af oplysninger om hjertestartere i Danmark, www.hjertestarter.dk.

Man kan se, hvor de registrerede hjertestartere befinder sig og få information om brugen. Når man ringer 112 i forbindelse med fundet af en livløs person. kam man endvidere få informartion af personalet på alarmcentralen om brug af hjertestartere.

Der er i alt 137 hjertestartere i Hillerød Kommune, heraf 43 døgntilgængelige. Endvidere er der hjertestartere andre steder, der ikke er registreret. Det er nemt at bruge en hjertestarter, for den eneste fejl man kan gøre, er ikke at gøre noget.

I tilfælde af et konstateret hjertestop skal man konstatere, hvor man befinder sig og straks ringe 112 og omgående opsøge en hjertestarter.

Det er en god ide at undersøge, hvor i det område, man normalt befinder sig, der forefindes hjertestartere. Det er for sent at begynde at lede, når uheldet er ude.

På hjertestarter.dk kan man trykke på 'find hjertestartere'. Så får man et kort over Hillerød Kommune, hvor hver enkelt registreret hjertestarter er markeret med en prik.

Trykker man på prikken vil yderligere information komme frem om placering.

Hvordan man bruger en hjertestarter, kan man få at vide af personalet på alarmcentralen, eller man kan forberede sig ved at se en film på hjertestarter.dk.

Det er en god ide at forberede sig, for når uheldet er ude er tiden knap. Find allerede i dag ud af, hvor de nærmeste hjertestartere befinder sig i områder, hvor du normalt færdes. Husk du kan redde liv.

Publiceret: 30. August 2017 15:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt