Klaus Markussen. Arkivfoto: Presse
Klaus Markussen. Arkivfoto: Presse
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: 1.000 langtidsledige i Hillerød kan få jobpræmien

Af borgmesterkandidat i Hillerød
og MF Klaus Markussen (V)

Det går godt i Nordsjælland. Beskæftigelsen stiger, og fremgangen kan mærkes. Det giver os nye muligheder, som vi skal gribe til at få endnu flere væk fra offentlig forsørgelse og med i arbejdsfællesskabet. Derfor er jeg glad for, at Folketinget nu vedtager regeringens jobpræmie, der belønner de langtidsledige med op til 45.000 skattefrie kroner.

I Hillerød Kommune kan op til 1.000 langtidsledige få udbetalt jobpræmien ved at tage skridtet væk fra offentlig forsørgelse og ind på arbejdsmarkedet. Det er altså mange mennesker, der alt for længe har stået uden for arbejdsmarkedet og nu får et større incitament til tage et job.

Det betyder noget, når vi sikrer, at det bedre kan betale sig at arbejde. Færre på offentlig forsørgelse og flere medarbejdere til de mange nye job, som bliver skabt her i Nordsjælland. Det spor skal vi blive i. Det kræver, at vi hele tiden sikrer, at der er en mærkbar økonomisk forskel på offentlig forsørgelse og et job.

Det skal altid kunne betale sig at arbejde. Det er ikke kun rimeligt over for de mange hårdtarbejdende danskere, der hver dag trækker i arbejdstøjet. Det er også afgørende for, at vi i fremtiden har råd til den velfærd, som vi ønsker os. Derfor indførte Venstre bl.a. kontanthjælpsloftet, som er med til at reducere antallet af kontanthjælpsmodtagere.

Nu giver vi så en jobpræmie, som sikrer langtidsledige en økonomisk gulerod på op til 45.000 skattefrie kroner. Det understøtter alt sammen, at det skal kunne betale sig at arbejde.

Publiceret: 25. Marts 2017 14:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere