Christina Thorholm
Christina Thorholm
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: “Vi kan øge trafiksikkerheden med flere ’2 minus 1’-veje”

Af Christina Thorholm
Radikalt Byrådsmedlem
Formand for sundheds- og socialudvalget
Skovgærdet 10

En ”to minus en vej” er en vej som opstribes, så er der kun er ét spor for bilisterne, selvom der er trafik i begge retninger.

Det gør vejen mere tryg at færdes på, særligt for cyklister. Det er vigtigt at gøre det mere trygt for cyklister at køre på vores mindre befærdede veje, for det betyder at flere vil cykle. Det er en vigtig indsats for at passe på vores klima og styrke vores sundhed.

Vi skal have mere plads til cyklister og fodgængere i Hillerød. Ved at opstribe vejen, så der er én kørebane og to cykelstier, bliver der mere plads til cyklisterne. Vejen kan bruges som almindelig vej, når der ikke er cyklister eller fodgængere, fordi vigearealet kan bruges, når to biler møder hinanden.

Bilisten vil så skulle sænke hastigheden, hvis der er bløde trafikanter på vejbanen.

Erfaringer viser, at de kommuner, der allerede har valgt at anlægge disse veje, er tilfredse med, hvordan vejtypen fungerer. Flere steder har man oplevet, at hastigheden er faldet til gavn for trafiksikkerheden.

Jeg mener, at vi i mange flere af vores lokalsamfund med fordel kan ændre vores mindre veje til ”to minus en veje” for at tage hensyn til cyklisterne.

Publiceret: 19. November 2017 15:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Hillerød Posten

Valget netop nu
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt