Det vil få store konsekvenser, hvis kommunen vælger at flytte de unge fra Levuk til Oasen, skriver forældre. Arkivfoto: John Jessen Hansen
Det vil få store konsekvenser, hvis kommunen vælger at flytte de unge fra Levuk til Oasen, skriver forældre. Arkivfoto: John Jessen Hansen
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: “Unge udviklingshæmmede bør selv have lov til at vælge”

Af Casper og Lene Millum,
Smedievej 90, Hillerød

Det får nok ikke den store betydning for den enkelte borger i Hillerød Kommune, når man i de kommende budgetforhandlinger overvejer at spare ca. to millioner kroner ved at flytte 21 unge udviklingshæmmende fra ungdoms- og fritidstilbuddet Levuk over på Oasen, som ikke er et ungdomsmiljø, men et værested for voksne udviklingshæmmede.

Men besparelsen vil få stor betydning for de unge mennesker. De står til at miste deres daglige netværk med venner og faste rammer med nær kontakt til de ansatte. De mister også muligheden for at tage på festival og andre aktiviteter sammen med vennerne i lighed med andre unge.

Det er præcis det, det handler om - disse unge vil gerne være unge i lighed med andre unge!

De ved godt, at de ikke har de samme muligheder som andre unge, men på Levuk får de et tilbud, der på mange måder minder om et aktivt fritidsliv i et ungemiljø, hvor der skabes gode relationer, der bliver øvet igen og igen. Disse muligheder mistes på Oasen, hvor der er ikke er den samme normering og et miljø, der i samme grad er målrettet unge udviklingshæmmede.

Vi tror, at den forventede besparelse i stedet ender i asociale, ensomme, unge mennesker, der ikke ved, hvordan de skal begå sig i samfundet. Det vil medføre andre udgifter til de unge.

Som forældre til en ung mand med Downs Syndrom er vi alvorligt bekymrede for, at vores søn og hans venner ender med at sidde hjemme og vente på, at der kommer nogen hjem. De kan ikke lige tage bussen selv eller cykle over til kammeraterne i den anden ende af Hillerød. Levuk er deres samlingssted, hvor der er plads til dem.

Frygten er, at Hillerød kommune fravælger muligheden for at give disse unge et aktivt og anstændigt fritidsliv i et ungdomsmiljø. Hillerød kommune bør lade de unge selv få indflydelse på, hvornår et ungdomstilbud slutter og et mere ”voksent” tilbud starter.

Publiceret: 05. August 2017 08:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt