Børn burde først starte i skole i det år, hvor de fylder syv år, mener Mette Thiesen.
Børn burde først starte i skole i det år, hvor de fylder syv år, mener Mette Thiesen.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: “Skoleudsættelse er en sejr”

Af Mette Thiesen, byrådsmedlem (K), Østergade 20d, Hillerød,medlem af børne– og familieudvalget, skoleleder og mor
til skoleudsat barn

Snart begynder mange små nye håbefulde skolestartere i Hillerød kommunes HFO'er. De er der, fordi de er klar til alt det, som skolelivet byder på af kammeratskaber, bevægelse, læring – men også en del sidden stille på stolen og modtagelse af fælles beskeder.

Da jeg kom i byrådet, var der dog mange af skolestarterne, der slet ikke var parat - simpelthen fordi det var så utrolig vanskeligt at få sit barn skoleudsat, selvom både forældrene og det faglige personale i dagtilbud vurderede, at det ville være bedst.

Det har været en personlig mærkesag for mig - og en jeg har ført igennem for mit parti - og nu i år er alle dem, der har ønsket skoleudsættelse for deres barn, blevet bevilliget det.

Udover at det er en personlig sag og en personlig sejr – så er det også en sejr for forældrene og ikke mindst for alle de børn, som vi derved sikrer de bedst mulige vilkår for at få den bedste skolestart og en skolegang, der er præget af nysgerrighed, læring og trivsel.

Lovgivningen siger, at man skal starte i skole i det år man fylder seks år. Det burde være syv, som det var før i tiden efter min mening. Men indtil politikerne på Borgen laver det om, er jeg lykkelig for, at vi i Hillerød sætter børnene og deres behov før rigid lovgivning og derved skaber de bedste rammer for en god skolegang i Hillerøds mange dejlige folke – og friskoler.

Tillykke til alle vores Før-HFO'ere, til deres forældre og til deres lærere!

Publiceret: 04. April 2017 14:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere