Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: “Regeringen i flytterod”

Af Knud P. Hansen ,

Ladegårdsvangen 8, Hillerød

Som bekendt har regeringen valgt at flytte ca. 4.000 offentlige arbejdspladser fra København og ud i det ganske land. Begrundelsen skulle være en bedre balance af Danmark. Ganske vist har landet været i ubalance, siden Venstre sidst var på banen med den såkaldte strukturreform i 2007, hvor man gik fra 271 kommuner og ned til 98.

Aldrig har så mange såvel offentlige som private institutioner og virksomheder, herunder folkeskoler, sygehuse måttet dreje nøglen om, og med katastrofale følger for de lokale samfund til følge!

Nu vil man åbenbart gøre skaden god igen ved at flytte ca. 3.900 arbejdspladser væk fra storbyen og ud i provinsen – igen!

Sophie Løhde, der er udpeget som regeringens repræsentant i denne sag, bedyrer, at hun har set lyset i de besynderlige dispositioner, men slutter desværre sine interviews af med at give befolkningen det indtryk, at hun bare er Lars Løkkes politiske sprællemand(kvinde)!

Foruden det bizarre ved at flytte læreruddannelsen til Helsingør, Miljøstyrelsen til Odense, kan man ligeledes stille spørgsmålet ved udflytningen af Dansk Sprognævn til Bogense?

Mange vil imidlertid vide, at den nuværende direktør for sprognævnet, Sabine Kirchmeier, som medlem af det daværende Farum byråd, var en fremstående person under afsløringen af Anders Foghs daværende ven og bonkammerat, Venstremanden Peter Brixtoftes kriminelle handlinger. Da der hverken er faglige, økonomiske eller saglige bevæggrunde til lige netop at rykke sprognævnet til Bogense, ville denne clearing (nemesis) passe godt ind i Venstres ledelses kram? Det kunne ligne en tanke?

PS: Jo, der er dejligt på landet; men ind i mellem kan der lugte mere af lort end af lagkage…

Publiceret: 24. Januar 2018 18:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Hillerød Posten

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt