Der er meget brug for omsorg, skriver Torben Kjær. Arkivfoto
Der er meget brug for omsorg, skriver Torben Kjær. Arkivfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: “Omsorg og livskraft”

Torben Kjær
Frederiksværksgade 49
Hillerød

Omsorg og livskraft. Det hedder udvalget, som borgmester Kirsten Jensen i sin nytårshilsen kaldte “meget sigende”. Ja desværre, hvis man ikke retter op på årtiers barrierer for mennesker med funktionsnedsættelser.

Jeg kunne fylde avissiden med eksempler. Godthåbsvejssagen, hvor man ville erstatte handicappedes liv med “omsorg” på en institution. Nedlæggelse af lydavisen så blinde ikke kan følge med i byens aktiviteter og beslutninger. Lydsignaler som i årevis er misligeholdt trods flere redegørelser om det. Utilgængelige uddannelser og manglende hjælp til at finde job på almindelige vilkår, fratagelse af hjælp til psykisk syge, urimeligt lange sagsbehandlingstider med mere.

“Livskraft” skal formentligt forstås som optræning til at gøre mest muligt selv - der i sig selv kan være ok, så man kan reducere hjælpen. Men der mangler respekt for, at borgere med funktionsnedsættelse har samme ret som andre til at udleve sine menneskerettigheder og ret til hjælp til det. Vi skal næppe forvente, at der bliver rettet væsentligt op på årtiers indskrænkninger. Men måske kan vi få et klap på kinden, når vi indordner os under begrænsningerne af vores selvstændighed og livskvalitet, der er det vigtigste for livskraften.

Der mangler respekt for, at borgere med funktionsnedsættelse har samme ret som andre til at udleve sine menneskerettigheder og ret til hjælp til det

Publiceret: 04. Januar 2018 18:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Hillerød Posten