De lokale politikere skal kæmpe for de lokale trafikprojekter, mener Carsten Skov. Arkivfoto
De lokale politikere skal kæmpe for de lokale trafikprojekter, mener Carsten Skov. Arkivfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: “Lokalt engagement giver mening”

Af Carsten Skov, byrådskandidat
for Socialdemokratiet, Søbuen 47,
Hillerød

Der er til god grund til, at lokalpolitikerne i Hillerød kæmper videre for vores stationer, så de kollektive trafikforbindelser kan få det bedre, og vi pendlere kan få bedre service.

Liberal Alliances trafikminister synes imidlertid at se bort fra nødvendigheden af blandt andet at bygge Hillerød Station om, så vi kan ændre skinneføringer, og både bus og baner kan betjene det kommende supersygehus.

Den samfundsmæssige gevinst ved balancerede trafikinvesteringer er ikke en objektiv størrelse, som kun ministeren har beføjelse og indsigt til at definere. Her kan tværtimod engagerede lokalpolitikere i høj grad være med. Altså dem, der vil være med til at sikre infrastruktur-løsninger, som både giver samfundsøkonomisk mening og imødekommer borgernes trafikale behov – uanset om de går eller kører på cykel, i bil eller med offentlig transport.

Jeg kan ikke forstå, at et lokalt byrådsmedlem hellere vil komme sin transportminister og partifælle til undsætning end at kæmpe for disse mærkesager for Hillerød. Det er mærkeligt, at den lokale repræsentant bakker sin minister op i bestræbelserne på at ændre prioriteringen af ressourcer væk fra offentlig transport og over på biler og veje.

Publiceret: 11. April 2017 05:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt