Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: “Lad os så få den afgift ned”

Kenneth Aaby Sachse
og Søren Olesen
næstformænd i DI Hovedstaden

De Radikale i Hillerød skrev for nylig i et indlæg her i avisen, at man ikke vil bruge den særlige erhvervsskat - dækningsafgiften - som Hillerød Kommune pålægger virksomhederne, som et våben i en krig mod nabokommunerne.

Budskabet fra Radikale Venstre er, at dækningsafgiften ikke betyder ret meget for de lokale virksomheder, og at andre tiltag som et samarbejde med nabokommunerne om uddannelse og kompetenceudvikling er vigtigere.

Lad det være sagt med det samme. DI Hovedstaden er helt enig med de Radikale i, at dygtige medarbejdere betyder utrolig meget for de lokale virksomheder. Uden dem kan virksomhederne blive tvunget til at sige nej til ordrer og i sidste ende måske flytte arbejdspladser ud af kommunen.

Men at tro, at skatte- og afgiftstrykket ikke betyder det store for de eksisterende virksomheder, og at afgiftstrykket er uden betydning, når nye virksomheder overvejer, hvilken kommune, de skal slå sig ned i - det er naivt.

Kun knap hver tredje kommune i Danmark har valgt at pålægge deres virksomheder dækningsafgift, og Hillerød Kommune udmærker sig ved at være en af dem, der opkræver mest. Hvert år betaler kommunens virksomheder 37,6 millioner kroner i den særlige afgift.

De Radikale skriver, at vi i Greater Copenhagen samlet skal udgøre et attraktivt tilvalg for internationale virksomheder. Men tilføjer, at virksomhederne ikke har allermest brug for et “kvikfix i form af en lidt lavere dækningsafgift”.

I DI Hovedstaden mener vi bestemt ikke, at det er et 'kvikfix' at nedsætte en kommunal afgift, der gør det dyrere at drive virksomhed i Hillerød.

At virksomhederne bliver mere konkurrencedygtige ved at afskaffe dækningsafgiften, handler nemlig ikke om at bekrige nabokommunerne, men om at danske virksomheder skal stå stærkt i den globale konkurrence.

Derfor vil vi opfordre alle kommunerne i Nordsjælland til at sænke deres afgifter på erhvervslivet. Se, dét ville være et samarbejde over kommunegrænsen, der ville gøre noget for virksomhedernes konkurrenceevne.

Publiceret: 03. Oktober 2017 14:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Hillerød Posten

Valget netop nu
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt