Det er lige til højrebenet at lave et madmarked i Gallerierne, mener Henning Nielsen.
Det er lige til højrebenet at lave et madmarked i Gallerierne, mener Henning Nielsen.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: “Lad os få torvehaller i Gallerierne”

Af Henning Nielsen, Kromarken
12, Nødebo

Igennem snart meget lang tid har der fra tid til anden været flere indlæg om Gallerierne og deres anvendelse. Intet har dog endnu mundet ud i en evt. fremtidig brug af Gallerierne.

I Hillerød posten den 10. april er der et læserbrev fra borgmester Dorte Meldgaard, der fortæller om et bredt bymæssigt tiltag, der skal sikre, at Hillerød går fra købstad til mødestad, alt med det formål at udvikle Hillerøds bykerne.

Her mener jeg, at Gallerierne burde spille en meget central rolle.

Da hr. Goldschmidt, for snart lang tid siden, ville udvikle grunden på hjørnet af Herredsvej og Roskildevej, og der lade opføre et meget stort butikscenter, var et af elementerne heri, at der i byggeriet skulle være plads til Torvehaller. (Sikkert fordi det så måske ville være lettere at få projektet til at glide ned), men som alle ved blev projektet skrinlagt i dets daværende form. Og man vil vide, at der nu i stedet projektere boligbyggeri

Men tilbage til Gallerierne.

Her vil det da være oplagt, at man indrettede torvehaller med et væld af små butikker – slagter, bager, ostehandler, fiskehandler grøntsager, blomster, ja kun fantasien sætter grænsen for anvendelsen, men måske midt i det hele et madmarked med mad fra andre dele af verden, som man kender det fra Papirøen i København.

På 1. sal kunne der måske indrettes kontorer og klinikker, og derved kunne hele den store bygning få nyt liv.

Placeringen er helt ideel i forhold til en styrkelse af bykernen, og ved en anvendelse, som den foreslåede, er den ikke en konkurrent til det forretningsliv, der allerede i dag findes i Slotsgade.

Jeg mener forslaget ligger lige til højrebenet, så for mig at se, er det bare med at komme i gang.

Publiceret: 21. April 2017 14:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt