Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: “Kommunen tager med den ene hånd...”

Elisabeth Stieper Tofte (LA)

spidskandidat til KV17

Favrholmvænget 100, Hillerød

Hvert år ved budgetforhandlingerne for Hillerød Kommune gentager vi i Liberal Alliance ønsket om at fjerne unødvendigt administration.

Vi mener, at pengene kan bruges bedre i vores kommune. Den problemstilling, som Henning Andersen fra Føllegård Alive fremhæver i sit læserbrev her i Hillerød Posten 18. juli, giver et tydeligt eksempel på unødvendig administration.

Hillerød Kommune yder tilskud til de frivillige organisationer, som giver Hillerød Kommune liv i form af spændende initiativer inden for kultur og idrætslivet med den ene hånd og med den anden hånd opkræver de for nødvendige tilladelser.

Det er intet andet end unødvendigt bureaukrati.

Jeg og Liberal Alliance vil i de nært forstående budgetforhandlinger for Hillerød kæmpe for, at den slags unødvendig administration stoppes, så de frivillige organisationer selv kan tjene deres penge til de ønskede organisationer.

Det er også mit mål, at hverken frivillige organisationer, private personer eller virksomheder skal spilde tiden på at udarbejde komplekse ansøgninger. Jeg har selv kunnet følge én bestemt af kommunale formularer igennem cirka ti år med stadig flere felter at udfylde og større dokumentationskrav.

Det er på ingen måde værdigivende for nogen parter – heller ikke de kommunale medarbejdere. En hovedrengøring i formularer og processer kan være både nødvendigt og gavnligt.

Lad os bruge vores kommunale midler fornuftigt ved ikke at stille urimelige krav til ansøgninger generelt i Hillerød Kommune. Det koster alle parter tid og penge, som kan være brugt bedre.

Jeg er ikke i tvivl om, at de frivillige sætter mere pris på, at de politiske partier i Hillerød bruger tid og energi på at gøre deres frivillige arbejde så let og givende som muligt, end anerkendelser.

I Liberal Alliance vil vi gerne støtte de frivillige med det, der virkelig betyder noget – respekten for den tid, de bruger på at fremme kulturen og idrætslivet i Hillerød.

Publiceret: 31. Juli 2017 20:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt