Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: “Ingen bliver svigtet”

Af Vivi Wøldike, Sophienborg Allé 1D, Hillerød, og Susanne Due Kristensen, Uvelse Have 2, Uvelse, medlemmer af Hillerød Byråd (S)

I Hillerød Kommune løser vi de opgaver, der er. Vi sørger for flere husvildeboliger, når der er brug for det. Der er ikke mange boliger rundt omkring i vores kommune, der bare venter på en ny beboer, og slet ikke boliger, der er ejet af kommunen. Men her forleden godkendte byrådet, at tidligere flygtningeboliger kan indrettes til husvildeboliger. De står klar, fordi der kommer færre flygtninge til vores kommune.

Det er Folketinget, der bestemmer, hvor mange flygtninge der kommer til vores kommune,

Udover antallet af flygtninge bestemmer staten også, hvor mange penge flygtninge skal råde over og hvilken husleje, de skal betale, når de bor midlertidigt. Det er ikke kommunen, der bestemmer det. Man kan mene, at de får for lidt i indtægt eller for meget. Flygtninge har færre penge til rådighed end andre, og derfor har staten bestemt, at der skal være loft over, hvad de skal betale i husleje, når de bor her midlertidigt.

Nye Borgerlige blander disse fakta sammen for at skabe et billede af, at kun de taler danskeres sag. Alle andre ser bort fra danskerne og er kun optaget af at sørge rundhåndet og tomhjernet for folk, der kommer langvejs fra. Det er jo ikke tilfældet, og vi regner med, at de fleste borgere kan se gennem bygen af højrepopulisme.

Vi skal behandle hinanden ordentligt i vores kommune. Det er den bedste mulighed, for at vi kan leve sammen i fred og ro, og for at alle kan være med til at bidrage til arbejde og andre fællesskaber.

Vi skal møde det enkelte menneske på en respektfuld måde.

Publiceret: 12. Marts 2018 09:30
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Hillerød Posten