Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: “Hvorfor paramedicinere på hospitalerne?”

Af Torben Kjær, regionsråds-
medlem for Enhedslisten,
Frederiksværksgade 49, Hillerød

Formand for regionens sundhedsudvalg Karen Friis Bach overvejer at bruge paramedicinere på akutmodtagelserne. De kan givet varetage visse opgaver, men hvis de skal matche akutsygeplejerskers kompetencer, kræver det væsentlig efteruddannelse.

Som KFB kender jeg til paramedicineres glimrende arbejde, desværre ved at blive hentet med blå blink lidt for ofte. Samt gennem nære familiemedlemmers mange år som reddere, indsatsledere m.v.

En paramediciners uddannelse består primært af praktisk erfaring, som altid har været redderes hoveduddannelse. I dag starter man som assistent, der svarer til SOSU-uddannelsen. Efter 1½ års praktisk erfaring kan man med minimum fem ugers kursus avancere til behandler, som man skal varetage i tre år, før man igen med minimum fem ugers kursus kan blive paramediciner.

Ambulancepersonalet er gode til deres arbejde, men det er forskelligt fra andre faggruppers. Så hvorfor tage paramedicinere ind på hospitalerne, mens man skærer ned på personale med erfaring fra hospitalerne?

Publiceret: 08. April 2017 20:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere