Man kan ikke organisere sig til omsorg, nærvær og pædagogisk kvalitet, skriver BUPL. Arkivfoto
Man kan ikke organisere sig til omsorg, nærvær og pædagogisk kvalitet, skriver BUPL. Arkivfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Debat: “Hvor er ambitionerne for børneområdet i Hillerød?”

Af Christa Thestrup, faglig
sekretær i BUPL Nordsjælland og
forhandlingsleder for Hillerød,
Østergade 4A i Hillerød

I april stillede Kim Hendry, byrådsmedlem for nye borgerlige, i et debatindlæg spørgsmål ved, om pædagogernes fællestillidsrepræsentant Carlos Bruselius gjorde sit arbejde godt nok.

Årsagen var, at Carlos i forbindelse med BUPL's nylige undersøgelse af pædagogers alenetid udtalte til Hillerød Posten, at han ofte har grædende pædagoger i røret. Hendry var ikke klar over dette og konkluderer derfor, at Carlos ikke har udført sit arbejde tilfredsstillende.

Carlos har dog gjort opmærksom på problemerne i MED-systemet – i særdeleshed i fællesudvalget for dagtilbud – og haft adskillige samtaler med den forrige dagtilbudschef. Der er et godt samarbejde med forvaltningen omkring de henvendelser, vi får, fra pædagogerne, og forvaltningen gør deres ypperste for at hjælpe. Vi har selvfølgelig tillid til, at oplysningerne kommer videre til det politiske niveau.

De er dog ikke nået til Kim Hendry. Derfor stiller jeg mig til rådighed og håber, at Kim Hendry vil kontakte mig angående et møde, hvor han kan blive ordentligt informeret om hverdagen for pædagoger og børn i Hillerøds dagtilbud.

Hillerød har dårligere normering, dvs. voksne pr. barn, end landsgennemsnittet og de fleste øvrige nordsjællandske kommuner.

Pædagogandelen er på 54 procent, hvor flere af de nordsjællandske kommuner har investeret i uddannede pædagoger og har en pædagogandel på 70 procent.

Normering og pædagogandel har stor betydning for kvaliteten af det pædagogiske tilbud, en kommune mønstrer.

Man kan ikke organisere sig til omsorg, nærvær og pædagogisk kvalitet, der styrker det enkelte barns udvikling. Det forudsætter nok voksne og en høj andel af faguddannet personale.

Hillerøds politikere bør tilføre midler til bedre normeringer, så pædagogerne har reel mulighed for at leve op til de politiske ambitioner. Det er kommunalvalgsår, så det er en glimrende anledning til at sætte børnene på dagsordenen!

Publiceret: 12. Maj 2017 07:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt