Arkivfoto
Arkivfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: “Genbrugshuset giver foreninger indtægter”

Kennet Helmer-Jensen,
næstfmd. i Hillerød Philatelistklub
Gadeledsvej 18, Hillerød

Kommentar til Hillerød Forsynings tanker om at gøre genbrugshuset/foreningshuset til en genbrugsbutik

Den lokale frimærkeklub henter effekter i genbrugshuset. Vi er ikke storaftagere, men finder effekter, vi er sikre på, vi kan sælge videre. Herved får vi lidt midler til indkøb af kataloger mv.

Det går vi glip af, hvis strategien for genbrugshuset ændres, men det er langt værre for de foreninger, der er baseret på salg via f.eks. loppemarkeder.

Forsyningen argumenterer med, at salg fra Genbrugshuset vil betyde større genbrugsgrad. Det er jeg ret overbevist om ikke holder vand, eller i hvert fald er nede i ganske små marginaler.

Læs også: Foreninger: "Vi kommer til at miste mange penge på ny genbrugsordning"

Alle genbrugsbutikker, loppemarkeder osv. har samme udfordringer i, at ellers brugbare effekter ikke kan sælges, eller kun kan sælges i et meget begrænset omfang.

Det handler bl. a. om, at anskaffelsen af nye ting er så billig, at man her vælger genbrug fra. Men grænsen for, hvad folk ikke ønsker at købe brugt, ændrer sig hele tiden. Der ér en trend med, at mange vælger genbrug – ikke på grund af en prisbesparelse – men simpelthen for at understøtte tanken om, at verdens ressourcer er begrænsede.

Så vælger man at gøre genbrugshuset til et salgshus, er jeg sikker på, at man bare flytter lidt af salget dertil fra loppemarkeder og andre genbrugsbutikker. Aftrækket af effekter fra denne butik bliver nok lidt større, end da det var foreningshus, men set ovenfra er jeg sikker på, at det ikke rykker af betydning.

Forsyningen forventer ikke en nævneværdig indtjening derved. Så hvis dette heller ikke er motivationen, så mener jeg ikke, dette står mål med de mistede indtægtsmuligheder især de store foreninger får.

Ønsker man derimod en hjælpende hånd i Genrbrugshuset en gang i mellem, tror jeg godt, at man kunne tale for, at nogle af foreningerne kunne indgå i en følgegruppe for Genbrugshuset, og vil være Forsyningen og personalet behjælpelige med sorteringsstrategier ud fra deres erfaringer.

Der er mange foreninger, og også mange institutioner, der vil begræde den ændring.

Læs også: Forsyningen: Ny ordning vil give mere genbrug

Publiceret: 04. December 2017 18:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Hillerød Posten

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt