Det er en fordel for borgerne, at de kan få vasket tøj ved en uafhængig leverandør, mener Niels-Peter Thoms.
Det er en fordel for borgerne, at de kan få vasket tøj ved en uafhængig leverandør, mener Niels-Peter Thoms.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: “En god løsning for ældre medborgere”

Af Niels-Peter Thoms, Skovledet
95A, 3.th., Hillerød

I Hillerød kommune var politikerne ved sidste kommunalvalg så fremsynede, at der blev oprettet et seniorudvalg, og forkvinden Bente Claudi iværksatte en ældreanalyse, som blev offentliggjort i 2015.

Analysen viste blandt andet, at der var problemer med vagtplanlægning på plejecentrene, sygefravær, stjernekørsel i hjemmeplejen samt brugen af vikarer i både hjemmepleje og på plejecentrene. Men efterfølgende har det for byrådet tilsyneladende knebet med lysten til at handle på anbefalingerne på tværs af de politiske interesser.

Jeg ønsker, at min kommune skal investere i bedre ældrepleje. Den sædvanlige indvending vil være, at vi ikke har ressourcer til at gøre det. Dette manifesterer sig på plejecentrene ved færre medarbejdere på vagt om aftenen, i weekender og i helligdagene.

Jeg kan anbefale bedre ledere, bedre muligheder for, at de mange dygtige og engagerede medarbejdere på plejecentrene og i hjemmeplejen kan støtte beboere og pårørende.

Lad det være mig tilladt, at foreslå byrådet, at de selvbestaltede besparelser fjernes for ældre og plejeområdet, idet fastholdelse af besparelser netop betyder færre medarbejdere i hjemmeplejen og på plejecentrene og dermed en ringere livskvalitet for de ældre medborgere.

Men noget er lykkedes for seniorudvalget, der har behandlet og fået vedtaget en mulighed for at borgere kan få tøj vasket ved en uafhængig leverandør. En rigtig god og billig løsning, som giver medarbejdere i hjemmeplejen mulighed for at koncentrere sig om netop at pleje og støtte borgere i deres eget hjem uden at skulle ordne vasketøj.

En afgjort fordel for borgerne og medarbejderne, hvilket Socialdemokratiet ved Susanne Due Christensen dog åbenbart ikke kan eller vil se, med den modstand, som Socialdemokratiet og hun så flittigt har givet udtryk for i denne avis.

Godt at vi har et seniorudvalg, som trods alt, kan skabe den slags gode løsninger for ældre borgere i kommunen.

Publiceret: 19. April 2017 08:30
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt