Frederiksbro. Arkivfoto: Presse
Frederiksbro. Arkivfoto: Presse
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: “Behov for arkitekturpolitik”

Peter Langer
Byrådskandidat for SF
Foderknægtsvej 14, Hillerød

34 kommuner har i dag vedtaget en arkitekturpolitik og syv kommuner har én på vej. Mange kommuner har en stadsarkitekt, bl.a. Næstved, Vejle og Kolding.

I Hillerød har vi ingen af delene, men som debatten om de ulyksalige højhuse på 15 etager på Møllebro-grunden viste, er der både behov og interesse for mere styring, kvalitet og borger-inddragelse i den måde, vi planlægger og udvikler vores by på.

Miljø- og teknikudvalget har for 2017 et vedtaget udviklingsmål om at 'fremme værdifuld arkitektur'. Der skal tilrettelægges en proces, der 'øger udvalgets fokus på arkitektonisk kvalitet'. Derfor skal der gennemføres to temadrøftelser om arkitektur i udvalget med udgangspunkt i aktuelle lokalplansager.

Det lyder fint, og borgerne bliver forhåbentlig oplyst om de konkrete resultater af disse drøftelser. For i udvalgets nye udviklingsmål for 2018 er al tale om byplanlægning og arkitektur igen helt væk. Og alt er ved det gamle.

SF har flere gange forgæves bragt ønsket om en arkitekturpolitik frem i byrådet. Desværre for døve ører.

Nu kommer der snart en revision af kommuneplanen, og her - og i det kommende byråd - vil SF gå aktivt ind i debatten for et stærkere fokus på faglighed, bæredygtighed og borgerinddragelse i den arkitektur, vi gerne vil bo og leve i.

Byggeriet af Slotsarkaderne i 1990'erne er et godt eksempel på, at det faktisk kan lade sig gøre.

Publiceret: 11. April 2017 15:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt