Mette Thiesen
Mette Thiesen
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: “Administration og inklusion dræber fagligheden i vores folkeskoler”

Mette Thiesen,

lærer, mor, skolepolitisk ordfører

og spidskandidat for Nye

Borgerlige

Østergade 20, 3400 Hillerød

Utallige forældre har henvendt sig til mig den sidste tid. De oplever, at helt unge vikarer dækker timerne for deres børns vante lærere. Lærere, som er sygemeldt grundet stress, fordi vi i skolerne desværre oplever en massiv mængde administration samt kravet om inklusion.

Det eksempel, der nævnes fra Kornmarksskolen i Skævinge, er desværre ikke enestående. Jeg har selv oplevet det selvsamme. Jeg ved, hvor pressede vores skoler er med den uløselige opgave, der er blevet dem pålagt.

Inklusion er en spareøvelse, og den er urimelig. Både over for lærerne og elever. Inklusion er ikke godt for nogen. Det er det, vi ser resultaterne af nu. Den massive mængde administration, man som lærer skal bruge sin tid på i dag, er også udtryk for en mistillidskultur, som er hæmmende for både faglighed og trivsel.

Hvis vi skal sikre solide uddannelser til vores børn, skal vi turde at tage fat om nældens rod. Vi skal sætte skolerne fri af administrationsbyrden. Lade lederne lede og lærerne undervise. Børn med særlige behov skal have det specialtilbud, de har behov for, og børnene i den almene skole skal have ro til at lære, dannes og trives. Vi skylder alle parter denne ændring.

Publiceret: 10. November 2017 19:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt