22-årige Lasse Falandysz stod gerne frem, da han åbnede diskotek T5 for blot halvanden måned siden. Men efter lukningen kniber det for ham at svare på anklager om lønsnyd. 

Foto: John 
Jessen Hansen
22-årige Lasse Falandysz stod gerne frem, da han åbnede diskotek T5 for blot halvanden måned siden. Men efter lukningen kniber det for ham at svare på anklager om lønsnyd. Foto: John Jessen Hansen
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Ansatte snydt for løn fra krakket diskotek

Diskotek T5 i Hillerød overlevede kun i få uger - og siden har flere ansatte ikke set en øre i løn

Det blev kun til tre ugers fest i kælderdiskoteket T5 på Torvet 5 i Hillerød.

Den sidste weekend i marts lukkede diskoteket dørene for altid. Uventet - også for personalet, der siden har kæmpet for at få den løn, de har til gode.

En af dem, der er kommet i klemme, er barchef Anita Petrovic.

“Der er ingen, der har fået løn overhovedet. Jeg står med 10-12 medarbejdere, der ikke har fået deres penge”, sige Anita Petrovic, der som barchef har været de ansattes nærmeste chef.

“De ringer til mig, og det kan jeg godt forstå, men der er ikke noget, jeg kan gøre.”

Mangler løn for fuldtid

Anita Petrovic er som ansat i samme båd som de øvrige. Stillingen har på det nærmeste været et fuldtidsjob, selv om diskoteket kun har haft åbent på fredage og lørdage.

“Der har jo også skullet laves timeplaner, planlægning af baren og andre opgaver,” siger Anita Petrovic.

Selve beskeden om, at diskoteket lukkede, måtte Anita Petrovic hive ud af Bjarne Falandysz, der er far til den egentlige indehaver Lasse Falandysz Jørgensen. Bjarne Falandysz har stået for en god del af driften.

“Jeg undrede mig over, at vi ikke havde hørt noget om weekendens arbejde. Så jeg kontaktede Bjarne og fik at vide, at man holdt lukket. Jeg kunne godt fornemme, at der var lidt mere i det end blot en weekend med lukket, men jeg fik ikke et konkret svar på, hvad der var galt.”

Henholdende svar

Siden har diskoteket holdt lukket - og selv om Anita Petrovic har haft kontakt til Bjarne Falandysz et par gange, er der intet sket.

“Jeg får henholdende svar om, at de hele tiden venter på oplysninger fra revisorer og advokater og den slags.”

Det samme gjorde sig gældende ved kontrakter.

“Vi fik lovning på kontrakter, og vi fik at vide, at de var på vej. Man må jo ikke arbejde uden. Men Bjarne Falandysz er god til at udskyde ting og komme med undskyldninger. Han er løbet væk fra alting.”

Anita Petrovic overvejer at involvere sin fagforening i sagen.

“Men jeg vil jo helst have, at vi kan ordne tingene i god ro og orden.”

Afrydder i klemme

Anita Petrovic er langtfra den eneste, der kan fortælle om manglende løn og kontrakter. Hillerød Posten har haft kontakt til flere andre ansatte, der har fortalt lignende historier.

Blandt andet Jeff Jørgensen, der har omkring 3500 kroner til gode for en afryddertjans.

“Jeg har forsøgt at få fat i Lasse Falandysz, men hans telefon er slukket. Det er ikke fair at behandle folk sådan.”

En anden tidligere ansat, der ikke ønsker sit navn i avisen, har kontaktet en advokat og vil forsøge at få sine tidligere kollager med på en retssag.

Indehavere svarer ikke

Hillerød Posten har forsøgt at få kontakt til Lasse og Bjarne Falandysz, men trods beskeder på deres telefonsvarere har de ikke ringet tilbage.

Sagen vækker mindelser om diskotek Piccadilly i samme lokaler. Diskoteket lukkede og blev genåbnet under de nye indehavere Michael Krogh og Jens Ehlers. Også de to løb fra lønbetalingen til de ansatte - og gik i skjul efter lukningen af diskoteket for et års tid siden.

tim@hip.dk

Publiceret: 19. April 2012 06:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere