Arkivfoto
Arkivfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

81-årig udsat for voldsomt hjemmerøveri i Hillerød

Røvere væltede kvinde omkuld og forsøgte at sætte gaffatape for hendes mund, efter de havde tiltvunget sig adgang til hendes bolig

Sådan sikrer du dig:

Råd fra politiet til at sikre sig mod lukke de forkerte mennesker ind i dit hjem:
Vær opmærksom: Luk kun personer ind, du kender. Personer, som du ikke kender, har ikke noget at gøre i dit hjem, men kan fremsige deres ærinde uden at træde inden for døren. Vær skeptisk over for deres ærinde – og spørg dig selv, om det kan have sin rigtighed.
Dørspion og sikkerhedskæde: Brug dørspion og sikkerhedskæde, og åben aldrig døren helt op. Har du ikke dørspion eller sikkerhedskæde, anbefaler vi at få det monteret på din hoveddør. 
Faste aftaler og kodeord: Lav faste aftaler med hjemmehjælpere, håndværkere og andre. Bed om legitimation, og aftal eventuelt et kodeord.

En 81-årig kvindelig beboer på Skovleddet i Hillerød blev onsdag ved middagstid udsat for et voldsomt hjemmerøveri, oplyser Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse torsdag.

Omkring klokken 12 bankede det døren til hendes bolig, og da hun åbnede, stod en mand uden for og spurgte, om hun ville give et bidrag til en forening. Kvinden sagde, at hun ikke havde nogen penge, og da hun forsøgte at lukke døren, satte manden sin fod i klemme, så den ikke kunne lukke samtidig med, at en anden mand kom løbende hen mod døren, oplyser politiet.

Væltet omkuld

Den første mand væltede kvinden ned på gulvet, hvor han holdt hende fast og forsøgte at sætte gaffatape over kvindens mund.

Det lykkedes ikke, og de to mænd løb fra stedet, da kvinden råbte efter politi. De to mænd nåede at være rundt i kvindens bolig, men har formentlig ikke fået nogen ting med sig derfra.

Nordsjællands Politi opfordrer borgere til at være ekstra opmærksomme og ikke nødvendigvis åbne døren for folk, de ikke kender. Den 81-årige har da også forklaret til politiet, at hun normalt ikke åbner døren for fremmede.

Dansktalende

Kvinden beskriver den mand, som først bankede på døren, væltede hende omkuld og holdt hende fast som 20-30 år og dansktalende uden accent. Han var iført mørkt tøj med et hvidt logo ved brystet samt en hovedbeklædning, som kunne minde om en kasket eller en sixpence.

Hvis der er borgere, som har observeret noget usædvanligt eller mistænkeligt i området omkring Skovleddet onsdag ved 12-tiden, beder Nordsjællands Politi om, at man kontakter dem på 1-1-4.

Publiceret: 27. April 2017 14:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere