Godt tusinde flere butikskvadratmeter lyder ønsket fra Superbrugsen i Ullerød. Foto: Jens Berg Thomsen

Godt tusinde flere butikskvadratmeter lyder ønsket fra Superbrugsen i Ullerød. Foto: Jens Berg Thomsen

Superbrugsen i Ullerød vil gerne udvide

Større butik, flere parkeringspladser og bedre indkøbsoplevelse, lyder ønsket

Af
Jens Berg Thomsen

Godt 1.000 kvadratmeter mere butik lyder ønsket på fra Superbrugsen Ullerød i Frederiksværkgade med flere parkeringspladser, en ny bygning til bageri, plantecenter, caféområde og måske et apotek i fremtiden. Derfor har forretningen henvendt sig til Hillerød Kommune for at få en ny lokalplan for området.

"Ullerød Superbrugs ønsker at forbedre indkøbsoplevelsen ved at udvide," skriver butikken til kommunens forvaltning.

"Rigtig god idé"

Formand for udvalget for arkitektur, byplan og teknik Dan Riise (V) er - med forbehold for, at sagen ikke har været diskuteret i hans udvalg endnu - begejstret.

"Det er en rigtig god idé, og vi vil gøre, hvad vi kan, for at få til at ske. Der kommer en høring, og så ser vi, hvad der sker," siger Dan Riise.

Forvaltningen i Hillerød Kommune har skrevet en såkaldt startredegørelse, hvor man kan læse, at byrådet tilbage i 2008 besluttede sig for at ændre grænsen for, hvor stor butikken kunne være. Dengang blev grænsen sat til 3.500 kvadratmeter. Ændringen af planloven i 2017 betyder, at nu kan kommunen godt tillade en større butik, og ønsket til udvidelsen betyder, at Ullerød Superbrugs bliver på 4.225 meter. Ønsket lyder blandt andet på at kunne samle flere specialbutikker under ét tag. I forvejen er der slagterbutik, delikatesseforretning og fiskebutik. Ønsket lyder også på at få en café, så Ullerødborgerne kan "f en bedre indkøbsoplevelse og i højere grad fungere som et samlingssted, hvor man kan mødes. Specielt den den sidste del skal cafeen danne baggrund for," skriver butikken til kommunen.

Bevaringsværdigt hus

Udvidelsen betyder også, at brugsen gerne vil rive et hus i Frederiksværksgade 123 ned for at få plads til parkeringspladser. Huset ejer brugsforeningen i dag. Museum Nordsjælland har i forbindelse med en ny lokalplan fortalt kommunen, at museet anbefaler, at bygningen udpeges som værende bevaringsværdig - blandt andet fordi bygningen, der er fra 1927, "fremstår som et typisk eksempel på en rødstensvilla fra mellemkrigstiden." Forvaltningen skriver i indstillingen, at den vurderer, "at SuperBrugsen har en berettiget forventning om at kunne nedrive huset, som de har erhvervet til udvidelse."

Udover en større butik vil Superbrugsen også gerne etablere en vaskehal i forbindelse med udvidelsen.

Forvaltningen vurderer, at de gældende støjkrav kan overholdes med udvidelsen. Trafikken vil stige, og her foreslår Superbrugsen, at der kommer en ny svingbane i kydset til Frederiksværksvej fra Ullerødvej, som butikken selv vil betale.

Inden et forslag til ny lokalplan bliver skrevet, bliver der et tidligt dialogmøde, skriver forvaltningen.

Udvalget behandler sagen den 15. august 2018.

Publiceret 15 August 2018 08:00