Nyt spillested ligger langt ude i Hillerøds natur

Unge højskoleelever indvier spillested på bakketop ude i naturen

Et nyt spillested kommer til verden i Hillerød.

Det er på en bakketop i Adventurepark ved jagtvej 64, hvor pop-up-spillestedet LYDHUSET åbner.

En gruppe unge fra Grundtvigs Højskole står bag det nye spillested, som de håber, vil hjælpe med at rykke kulturen ud i naturen med musik, kunst, mad og samvær. “Hillerød mangler et kulturhus i naturen,” mener eleverne.

“Her forvandles en tom bjælkehytte til et hyggeligt værested med kulørte lamper og god musik,” skriver de i en pressemeddelelse.

Mange borgere i Hillerød kender ikke til det store 80.000 kvadratmeter naturområde kun halvanden kilometer fra bycentrum. Derfor er de i samarbejde med Adventurepark og en række andre organisationer gået videre med ideen om at skabe et kulturelt samlingssted i naturen.

Første gang onsdag aften

Onsdag 18. april finder det første arrangement i Lydhuset sted. Her kan man nyde den flotte udsigt og det - forhåbentlig - dejlige forårsvejr med mad over åben ild. Stemningen bliver sat med lyden af lokal musik i en åben jam-session, hvor alle kan få lov til at spille, oplyser arrangørerne.

Der vil også være mulighed for at udvikle idéer til kommende begivenheder i Lydhuset.

Det er gratis for alle at deltage.

De unge er selv elever på højskolen frem til juni, men håber, nogle lokale vil overtage og føre spillestedet videre. Privatfoto

De unge er selv elever på højskolen frem til juni, men håber, nogle lokale vil overtage og føre spillestedet videre. Privatfoto

Engagere lokale

Eleverne bliver færdige på højskolen til juni, men deres håb er at få engageret nogle lokale, der har lyst til at køre projektet videre.

Eleverne vil gerne kontaktes, hvis nogen har lyst til spille musik, grille eller bidrage på anden måde. Amalie Nystrup kan kontaktes på tlf. 22 27 60 40 eller e-mail andersenamalie@yahoo.dk.

Publiceret 17 April 2018 05:00

SENESTE TV