Plejehjemslys følger døgnet:

Gør demensramte mere rolige

Døgnrytmelys hjælper både demensramte beboere og ansatte på Plejecenter Ålholmhjemmet

Et nyt lys, som automatisk justeres efter døgnets 24 timer, er blevet etableret på Plejecenter Ålholmhjemmet i Hillerød.

Det er døgnrytmelys - en ny velfærdsteknologi, som ifølge plejecentret giver mere livskvalitet for både beboere og personale og er en del af kommunens demensindsats.

Ålholmhjemmet har installeret døgnrytmelys på alle fællesarealer, gange, kontorer og i seks boliger.

“Vi valgte døgnrytmelys for at hjælpe vores demensramte borgere til at få en bedre nat. Tidligere vågnede de ofte, gik ud på gangene og ville have morgenmad. Vores gamle lys vækkede dem og gjorde det svært at få dem i seng. Der er stadig enkelte beboere, som vågner, men så er de mere rolige,” forklarer Kirsten Gosvig, leder af plejecentret, i en pressemeddelelse.

Også godt for personalet

Døgnrytmelyset var i første omgang tiltænkt beboerne, men personalet også oplevet en stor værdi, fortæller hun:

”Dagvagterne har mere energi efter en arbejdsdag. De er glade for den blide opstart, der er i lyset, når de møder ind kl. 7, ligesom at aftenvagter er glade for, at lyset går stille ned hen mod aftenen, og der falder en ro over huset. Det betyder, at de er hurtigere klar til at gå i seng og sove, når de kommer hjem,” fortæller Kirsten Gosvig.

Effekten af døgnrytmelys er videnskabeligt bevist, og det bruges også på mange hospitaler, i psykiatrien og på plejecentre i hele Skandinavien.

Pressefoto

Pressefoto

Publiceret 16 April 2018 07:00

SENESTE TV