Sejlklubben Esrum Sø har 50 års jubilæum

Sejlklub fejrer 50 år med havn, klubhus og sejlads på Esrum Sø

For 50 år siden fandt en lille håndfuld sejlere på Esrum Sø på, at de ville have deres egen sejlklub.

I starten holdt man til på et lejet areal bag Fredensborg Roklub, men ideen slog an med øget båd- og medlemstal, og snart blev pladsen for trang, og noget måtte ske.

Et samarbejde med Statsskovvæsenet, som administrerer søen, Fredensborg Kommune og sejlklubben muliggjorde bygning af ”Fredensborg Havn” og et klubhus med plads til grej og udsigt over sejlernes “idrætsplads”, Esrum Sø.

“Sejlklubben har gennem årene dannet ramme for mange forskellige arrangementer og givet glæde og oplevelser for mange unge såvel som gamle, ligesom vore medlemmer har høstet mange flotte præstationer og medaljer på alverdens kapsejladsbaner,” skriver klubben i en pressemeddelelse.

Der har i alle årene været undervisning af børn og unge i både optimistjoller og større ungdomsjoller, og der har en gang om ugen været arrangeret aftenmatcher for alle med flere kølbåde og joller.

Sejlerskolen har undervist og underviser fremover voksne til duelighedsprøven i sejlads, ligesom Seniorafdelingen, for tiden med et medlemstal på ca. 30, hver onsdag i sæsonen sejler i såvel klub- som privatejede både.

Klubben arbejder for at få vedligeholdt havnen og gerne udbygget for at tilgodese andre aktiviteter for borgerne.

I forbindelse med jubilæet er lavet et jubilæumsskrift, som udgives i forbindelse med standerhejsningen.

Sejlklubben Esrum Sø fejrer 50 års jubilæet ved en standerhejsning søndag 22. april kl. 13 med efterfølgende reception i klubhuset.

Privatfoto

Privatfoto

Publiceret 16 April 2018 15:00

SENESTE TV