Forslag:

Ny busrute mellem Lynge og Hillerød

Teknikudvalget i Allerød Kommune ønsker at oprette ny buslinje

Af
Michael Braunstein

Michael Braunstein

'Fra 2019 og fremadrettet afsættes der 0,75 mio. kr. ekstra til busdriften, idet der oprettes ny bus mellem Lynge og Hillerød.'

Sådan lyder indstillingen til Økonomiudvalget og byrådet i Allerød Kommune fra kommunens Teknik-, Erhverv-, Plan- og Miljøudvalg, der 10. april havde 'Trafikbestilling 2019' på dagsordenen.

Hvert år fremsender Allerød Kommune bestilling til Movia med henblik på eventuelle justeringer i det kommunale busnet. Ønsket om en busforbindelse mellem Lynge og Hillerød er kommet fra borgere på et møde om busdriften.

Primært en skolebus

Den direkte rute foreslås at køre fra Lynge Stationsvej via Hillerødvej/Roskildevej – Milnersvej til Hillerød Station, står der i et notat til udvalgsmødet. Ruten vil have en samlet rejsetid på cirka 25 minutter.

Bussen skal kun køre i myldretiden:

'Det er forudsat, at bussen primært skal fungere som skolebus, og derfor har den kun få afgange om dagen og kun på skoledage: Morgen: To ture mod Hillerød og en mod Lynge. Eftermiddag: Tre ture mod Lynge og to mod Hillerød,' hedder det.

Det konkluderes i notatet, at 'selvom en direkte linje umiddelbart giver en kortere rejsetid, så er løsningen som den er præsenteret, med to afgange mod Hillerød om morgenen og tre mod Lynge om eftermiddagen, ikke særlig fleksibel, da den kun betjener én gang i timen. Derudover er det potentielle passagergrundlag ikke særlig stort.'

Det konkluderes i notatet:

'En forbindelse mellem Lynge og Hillerød med 336 er en mere fleksibel løsning, da der er flere afgange at vælge i mellem. Dette vil minimere ventetiden på uddannelsesstederne for eleverne, i sammenligning med den direkte forbindelse.

I modsætning til den direkte linje, der kun kører i myldretiden, er der også betjening med linje 336 hver halve time dagen igennem.'

Busser

Allerød og Hillerød kommuner har tidligere delt linje 337, der bl.a. kørte mellem Lynge og Hillerød. Ruten blev nedlagt i Allerød Kommune ved trafikbestilling 2016.
I 2015 var der på en gennemsnitlig hverdag ca. 15 passagerer, der stod på i Lynge, og 23 passagerer, der stod af.
Kilde: 'Notat om busforbindelser mellem Lynge-Hillerød'

Publiceret 14 April 2018 09:00

SENESTE TV