Ung vægtløfter løb med talentpris:

"Det er en stor anerkendelse"

18-årige Omed Alam modtog årets Talentidrætspris, da C4 afholdt årsmøde onsdag

Det var en stolt vægtløfter, som onsdag eftermiddag modtog årets talentidrætspris ved erhvervsforeningen C4's årsmøde i C4 Videncenter på Krakasvej.

18-årige Omed Alam blev overrasket med Talentidrætsprisen 2018 og en check på 10.000 kroner som en anerkendelse af hans store præstationer med vægtløftningen.

Jesper Fruergaard, formand for Hillerød Elite Idræt, roste Omed Alam, som har trænet vægtløftning i cirka 10 år:

“Allerede fra en tidlig alder har han udvist en usædvanlig målrettethed inden for sin idrætsgren. Han har sat sig målsætninger, som man meget sjældent ser for børn og unge. Han træner i dag otte gange om ugen, samtidig med at han går i 3.g på handelsgymnasiet, og hans navn står på så at sige alle ungdomsrekorder i samtlige ungdomsrækker og juniorrækker fra laveste vægtklasser til den vægtklasse, han er i i dag, som er 77 kilo,” sagde han i sin tale.

Seniorrekord som 4-årig

I alt 20 danske ungdomsrekorder og 13 juniorrekorder står i dag i Omed Alams navn:

“Og så er der den sjove: Han har også sat en seniorrekord, da han var 14 år gammel. Og den er stadig er en seniorrekord i Danmark. Så det er en imponerende rekordliste, han har, og som er uden historisk fortid for dansk vægtløftning,” sagde Jesper Fruergaard.

Omed Alam blev nordisk juniormester i 2017, hvor han også blev kåret som stævnets bedste løfter. Han vandt DM guld i både 2017 og 2018. Forrige weekend blev det til en 9. plads til senior-europamesterskaberne, hvor han for første gang trak 300 kilo i tokamp og satte tre nye juniorrekorder.

“Hans resultater sig meget om ham, og han regnes for ét af de største talenter i Norden - hvis ikke dét største. Nu sigter han mod at kvalificere sig til OL i 2020,” sagde Jesper Fruergaard.

Omed Alams mor, far og søster var mødt op til prisoverrækkelsen. Foto: Mette Dolmer Thygesen

Omed Alams mor, far og søster var mødt op til prisoverrækkelsen. Foto: Mette Dolmer Thygesen

"Betyder meget"

Omed Alam var både stolt og overrasket over prisen, fortalte han Hillerød Posten efter prisoverrækkelsen, som fandt sted foran både de mange fremmødte til årsmødet og hans mor, far og søster:

“Det betyder rigtig meget for mig at få sådan en pris. Det er en stor anerkendelse, og det motiverer mig til at opnå endnu bedre resultater og træne endnu hårdere. Jeg har dyrket vægtløftning i 10 år, så jeg er glad for, at det store arbejde bliver belønnet”.

Han var meget overrasket over at modtage prisen:

“Jeg var blevet bedt om at komme, men jeg vidste slet ikke, hvad der skulle foregå, før folk begyndte at sige tillykke til mig, da jeg kom. Det betyder meget, at folk belønner det store arbejde, jeg lægger i klubben. Jeg bruger rigtig meget tid på det, selvfølgelig også fordi jeg holder så meget af det,” sagde han.

Omed Alam satte seks nye danske juniorrekorder og fik 9. plads i både træk, stød og tokamp ved EM for seniorer i Rumænien forleden. Privatfoto

Omed Alam satte seks nye danske juniorrekorder og fik 9. plads i både træk, stød og tokamp ved EM for seniorer i Rumænien forleden. Privatfoto

Talentidræts-prisen:

  • Tidligere vindere er orienteringsløber Cecilie Friberg Klysner, cykelrytter Julius Johansen og Anders Thor Lundberg.
  • Stiftet af Hillerød Elite Idræt i samarbejde med C4 Hillerød.
  • Tildeles unge idrætstalenter og holdudøvere under 23 år. De skal enten bo eller træne i Hillerød.

Publiceret 12 April 2018 18:00

SENESTE TV