SlotsArkaderne fik onsdag eftermiddag årets erhverspris af C4. Foto: Martin Warming

SlotsArkaderne fik onsdag eftermiddag årets erhverspris af C4. Foto: Martin Warming

Hæder til SlotsArkaderne:

"Det er dejligt at blive set og anerkendt på den måde"

Det lokale shoppingcenter fik overrakt årets erhvervspris af C4 onsdag eftermiddag

Af
Martin Warming

Martin Warming

“Årets prismodtager er et trækplaster for Hillerød og har investeret betydeligt i at markedsføre vores by”.

Sådan lød det fra Erik Helmer Pedersen, der er direktør for C4, da han på foreningens generalforsamling onsdag eftermiddag løftede sløret for, hvem der får årets erhvervspris.

Erhvervsprisen går i år til SlotsArkaderne, der ifølge C4 har gjort en stor indsats for at give Hillerød den pondus, der skal til for at bevare Hillerøds status som Nordsjællands naturlige centrum.

Hillerøds DNA

Erhvervsprisen gives til en person og/eller en virksomhed, der på en særlig måde har udmærket sig i forbindelse med sit erhverv i Hillerød, og det er 24. gang, at C4 uddeler en erhvervspris. Den første prismodtager var Flemming Sørensen fra FrederiksborgCentret, der fik prisen i 1995, og sidste år gik prisen til ChokoladeMageriet (se alle prismodtagerne i faktaboksen).

Fik du læst: De skriger, larmer og skider - men nu må de snart skydes

“Årets prismodtager har altid haft som en del af sin strategi at se sig selv som en del af Hillerød og har udvist respekt for det, vi kalder Hillerøds DNA. Årets prismodtager er et trækplaster for Hillerød og har investeret betydeligt i at markedsføre vores by,” sagde Erik Helmer Pedersen, inden han kaldte Pia Lynggaard, der er center manager i SlotsArkaderne, op på scenen for at overrække hende årets erhvervspris.

Pia Lynggaard, der er center manager i SlotsArkaderne, er selvfølgelig stolt over, at shoppingcenteret nu har fået Erhvervsprisen. Foto: Martin Warming

Pia Lynggaard, der er center manager i SlotsArkaderne, er selvfølgelig stolt over, at shoppingcenteret nu har fået Erhvervsprisen. Foto: Martin Warming

Stolt center manager

Pia Lynggaard, der har været center manager i SlotsArkaderne siden 2007, er selvfølgelig meget glad for, at shoppingcenteret nu har fået Erhvervsprisen.

“Det er helt fantastisk, og det er med stor ydmyghed, at vi modtager Erhvervsprisen. Jeg er rigtig, rigtig stolt på SlotsArkadernes vegne. SlotsArkaderne har 60 butikker med 600 fuldtidsmedarbejdere, vi har 53 boliger, og der er 17 flere på vej i vores nye tilbygning, så vi er en stor og væsentlig virksomhed og institution i Hillerød, og det er dejligt at blive set og anerkendt på den her måde,” siger Pia Lynggaard til Hillerød Posten.

Læs også: Godt på vej: Rejsegilde på SlotsArkadernes udvidelse

“Hillerød er en fantastisk by, og i de senere år er der et samlet fællesskab under Hillerød ByForum, der er gået sammen om at udvikle bymidten. Der foregår rigtig mange ting i Hillerød i disse år, og jeg synes, at vi har en kommune, der er visionær,” tilføjer center manageren.

SlotsArkaderne er i gang med en større udvidelse, der blandt andet skaber plads til en ny H&M og 17 ungdomsboliger. Foto: Martin Warming

SlotsArkaderne er i gang med en større udvidelse, der blandt andet skaber plads til en ny H&M og 17 ungdomsboliger. Foto: Martin Warming

Visionært

Hun mener, at det har haft afgørende betydning for både SlotsArkaderne og Hillerød som handelsby, at shop- pingcenteret er placeret midt i byen.

“Jeg synes, at det var meget visionært, at man i sin tid besluttede sig for at bygge SlotsArkaderne i bymidten og ikke ude på en mark et eller andet sted. På den måde sørgede man for, at SlotsArkaderne blev integreret med de eksisterende handelsstrøg. Projektet var i sin tid et forbillede på, hvordan et butikscenter kunne 'indbygges' i byen og interagere med den øvrige detailhandel, kulturlivet og byens borgere, og det, tror jeg, har haft afgørende betydning,” siger Pia Lynggard.

Over fem millioner kunder besøger hvert år SlotsArkaderne. Foto: Martin Warming

Over fem millioner kunder besøger hvert år SlotsArkaderne. Foto: Martin Warming

Glæde af hinanden

Pia Lynggaard er ikke i tvivl om, at SlotsArkaderne har en del af æren for, at Hillerød i dag er en af de handelsbyer, der klarer sig rigtig godt og spås til at være en af de få byer, der overlever som handelsby.

“Nu skal man jo ikke sætte sit lys under en skæppe, men jeg tror, at det har været afgørende for, at Hillerød er en vinderby i dag. Det havde været svært at udvikle byen uden SlotsArkaderne, men når det så er sagt, så har vi selvfølgelig også meget glæde af byen og den øvrige detailhandel. Jeg tror ikke, at vi kunne leve uden hinanden, og sammen har vi fået skabt en shoppingdestination, som man har lyst til at køre til. Så selv om det er os, der nu har modtaget Erhvervsprisen, så havde det ikke være muligt uden både engagement og samarbejde med hele byen,” siger Pia Lynggaard.

Erhvervspriser:

1995: Flemming Sørensen, FrederiksborgCentret
1996: Nils Foss, Foss Electric
1997: Otto Sørensen, Hannibal A/S
1998: Jesper Tofte, Toftes Kontorcenter
1999: Tanja Cederholm, HK
2000: Lokalbanken
2001: Nicolai Martinsen og Bjarke Thomsen, Euro Kitch
2002: ICE, v. dir. Lars Gabe
2003: Anders Blichfeldt, Big Fat Snake
2004: Brøckhouse, Allan Poulsen 
2005: Galleri Trampedach v/Ulrik Trampedach 
2006: Thomas Vang Christensen
2007: Leo Knudsen 
2008: Nick Hækkerup
2009: Bent Alsbo
2010: Nordsjælland Håndbold, Hans Henrik Mortensen
2011: Radiocomp. ApS, Thomas Nørgaard
2012: Papiruld Danmark A/S
2013: FrederiksborgCentret, Carsten Larsen
2014: Plantorama
2015: Biogen
2016: Novo Nordisk
2017: ChokoladeMageriet

Publiceret 11 April 2018 16:00