Frederiksborg Brand og Rednings mandskab forsøgte uden held at genoplive to katte, som sandsynligvis er døde af røgforgiftning under en brand på Jagtvej mandag. Arkivfoto: Mdt

Frederiksborg Brand og Rednings mandskab forsøgte uden held at genoplive to katte, som sandsynligvis er døde af røgforgiftning under en brand på Jagtvej mandag. Arkivfoto: Mdt

To katte omkom under brand:

Brandmænd forsøgte at give dem hjertemassage

Brand opstod mandag i lejlighed, efter tørretumbler selvantændte

Det var en tørretumbler, som selvantændte, da der udbrød brand i en lejlighed på Jagtvej i Hillerød mandag formiddag omkring klokken 9.50, oplyser Nordsjællands Politi.

Ingen beboere var hjemme i lejligheden, og ingen mennesker kom noget til. Dog omkom to katte ved brand, oplyser politiet.

Fik du læst: Nybygget sundhedscenter er for småt: Kan koste 90 millioner kroner at udvide

Forsøgte hjertemassage

Brandvæsnet forsøgte at genoplive kattene, fortæller indsatsleder hos Frederiksborg Brand og Redning Kenneth Grønberg til Frederiksborg Amts Avis:

“Vi prøver at genoplive dem med hjertemassage og med ilt. Vi prøver at varme dem for at se, om vi kunne få gang i dem. Men det lykkedes ikke. Vi gjorde, hvad vi kunne. Det kunne være, man var heldig”.

Brandvæsnet sendte både sprøjter, stigevogne, indsatsleder og HSE fra Hillerød Brandstation til lejligheden, der ligger i et rækkehus i to etager, forklarer han til amtsavisen.

Røgdykkere ind

Da lejligheden var helt fyldt med røg, undersøgte to hold røgdykkere lejligheden og fandt hurtigt ud af, at der ingen mennesker var i lejligheden. Dog fandt man de to katte, som altså ikke kunne reddes.

Der kom brandskader i badeværelset og sod- og røgskader i den øvrige bolig, oplyser Nordsjællands Politi til Hillerød Posten.

Publiceret 10 April 2018 10:00

SENESTE TV