Til maj vender Hillerød Torvemarked tilbage

Den stiftende generalforsamling for Hillerød Torvemarked finder sted 9. april, og der er udpeget to datoer i maj, hvor premieren på torvemarkedet kan finde sted

Af
Af Anne Lønstrup

Etableringen af et marked på Torvet i Hillerød rykker stadig tættere på. Seks personer har meddelt, at de stiller op til bestyrelsesposterne i foreningen 'Hillerød Torvemarked', og 10 andre har skrevet sig på listen som medlemmer af det kreative Torveteam, der skal stå for den praktiske afvikling af torvedagene.

9. april holdes den stiftende generalforsamling for foreningen, og dermed kan borgerne i Hillerød se frem til igen at kunne gøre deres lørdagsindkøb på byens torv.

Læs også: Jesper fra København er klar til at overtage Hillerød Loppemarked

”Vi har indtil nu kontakt med ti stadeholdere, som har givet tilsagn om, at de ønsker at være med fra starten. Det er folk, som sælger vin, ost, grøntsager, blomster – et bredt udsnit af de varer, man forbinder med torvehandel. Udfordringen er, at vi skal have så mange stadeholdere med som muligt, for jo flere stadeholdere, jo bedre bliver markedet,” siger formand for Torvegruppen, Leo Knudsen.

Det er lokale borgere og handlende (et medlem af bestyrelsen er valgt af Hillerød Shopping), der skal drive torvemarkedet, og man stiler mod at afholde det første marked enten 12. eller 26. maj.

Første år er gratis

Planerne for Hillerød Torvemarked er blevet til under vingerne af Hillerød ByForum, men når valget af en bestyrelse for 'Hillerød Torvemarked' er på plads, vil foreningen få til opgave at bære stafetten videre.

”Vi afventer ikke den helhedsplan for torvet, som der arbejdes på. Vi går i gang i maj, uanset hvad, for torvemarkedet har i princippet ikke noget at gøre med, hvordan Torvet ser ud,” siger Leo Knudsen.

Han tilføjer, at stadeholderne ikke skal betale for deres stadeplads i det første år. Dog skal de være medlemmer af foreningen og betale et symbolsk beløb på 100 kroner i årskontingent. 

Leo Knudsen. Arkivfoto: Mdt

Leo Knudsen. Arkivfoto: Mdt

Publiceret 27 March 2018 07:00

SENESTE TV