7.s fra Hillerød Vest Skolen deltog forleden i Pengeugen 2018, der har til formål at ruste de unge til at håndtere deres privatøkonomi. Privatfoto

7.s fra Hillerød Vest Skolen deltog forleden i Pengeugen 2018, der har til formål at ruste de unge til at håndtere deres privatøkonomi. Privatfoto

Hillerød-elever fik bedre styr på finanserne

Hvordan holder man styr på sin privatøkonomi, så man ikke havner i en gældsfælde? Det kan 7.s fra Hillerød Vest Skolen fortælle dig meget mere om nu

Af
Martin Warming

Martin Warming

7.s på Hillerød Vest Skolen fik forleden besøg af bankrådgiver Taban Ali fra Nordea i Hillerød. Klassen havde nemlig tilmeldt sig 'Pengeugen 2018', der har til formål at ruste de unge til at håndtere deres privatøkonomi. Taban Ali havde også et par gode råd med til de unge om, hvordan de færdes mere sikkert på nettet, så de undgår at blive snydt, når de handler på nettet.

Det er Finans Danmark og Danmarks Matematiklærerforening, der står bag Pengeugen 2018. Formålet med Pengeuge er at højne børn og unges finansielle forståelse gennem undervisning i matematik i grundskolens ældste klasser.

Fik du læst: Udvalg udskyder jagten på nye p-pladser

710 bankdirektører og rådgivere fra landets banker har været med til at undervise elever over hele landet.

13-årige Magnus Thorup Stagsted fra 7.s var en af de elever, der deltog i undervisningen i forbindelse med Pengeugen.

“Det var fedt, at vi fik noget at vide om, hvordan vi skal holde styr på vores økonomi. Jeg synes, at det var en rigtig god oplevelse. Jeg blev i hvert fald klogere på, hvordan man skal holde styr på sine penge og færdes sikkert på nettet,” siger Magnus Thorup Stagsted.

Undervises tidligere

Han efterlyser samtidig mere undervisning af samme art - og gerne endnu tidligere.

“Det er godt, at der er nogen, der gider tage sig tid til at undervise os, men jeg synes, at det skal være tidligere - måske allerede fra 5. klasse. Det er faktisk første gang, vi bliver undervist i den slags,” siger den 13-årige skoleelev til Hillerød Posten.

Fik du læst: Politisk flertal: Bygherre kan gå videre med Slangerupgade-lejligheder

Tal fra RKI viser i øvrigt, at alt for mange unge havner i en gældsfælde og bliver registreret som dårlige betalere. De ender der, fordi de aldrig har lært, hvordan man håndterer sin økonomi. Et af formålene med Pengeugen er at gøre de de unge i stand til at modstå fristelsen og i stedet se på alternative muligheder. Det kan være, de skal ønske sig det i stedet - tjene penge og spare op og lade fristelsen passere. Bottom line er, at de skal være rustet og kunne overskue de langsigtede konsekvenser af at optage kviklån eller købe på klods.

Det var Taban Ali fra Nordea, der stod for undervisningen af eleverne fra 7.S. Privatfoto

Det var Taban Ali fra Nordea, der stod for undervisningen af eleverne fra 7.S. Privatfoto

Publiceret 19 March 2018 05:00