DEBAT:

Busproblemer

Af Preben Eriksen Østervang 65, 2. tv,, Hillerød

For et par dage siden kørte jeg med bus 301 til Østervang i Hillerød. Bussen var som altid rigtig godt fyldt op med passagerer og naturligvis derfor også forsinket. Flere gange på turen oplevede jeg, at når bussen stoppede for at sætte passagerer af, var det ikke alle, der nåede at komme ud af bussen. En person fik da også klemt en fod.

De fleste passagerer er dog flinke til at råbe op i sådanne situationer. Chaufføren orienterede os om, at hun ikke kunne gøre for det, da hun ikke var i stand til at se spejlene, fordi bussen var fyldt op.

Det kan i den grad undre mig, at man ikke kan finde ud af at sætte flere busser ind i de par timer om eftermiddagen i myldretiden. Det er jo desværre ikke et nyt fænomen.

Man spørger sig selv: Hvem har ansvaret for at køreplanerne bliver afstemt efter det behov, der eksisterer i vores by Hillerød? I de 30 år, jeg har gjort brug af Hillerøds bybusser, har jeg gang på gang set køreplanændringer, men kun noget med at flytte et stoppesteds afgangstid med et enkelt minut. Eller to. Og det er der ikke rigtig noget, der gavner busselskabets kunder.

Når man næste gang skal se på køreplan i Hillerød, så prøv lige at undersøge Hillerøds borgere behov for at komme frem og tilbage.

Der er faktisk sket meget i Hillerød de sidste 30 år.

Måske har de ansvarlige for bustransporten i Hillerød ikke opdaget dette, men nogle forretninger har næsten åben hele døgnet. De store centre har typisk åben til kl. 22 hele ugen. Mange forretninger har også åbent i weekenden.

Jo, der er virkelig sket noget i de sidste 30 år. Og når butikkerne har åbent, så er der også nogen, der skal på arbejde for at betjene byens kunder.

Men hvad gør busselskaberne? Jeg tror, de læner sig godt tilbage og tænker, at hver gang de er fri for at sætte en bus på gaden, så er der penge at hente.0

Publiceret 15 March 2018 15:00

SENESTE TV