Kommunale kroner på vej til økonomisk trængt håndboldklub

Hillerød Kommune overvejer at give et ekstra tilskud på 100.000 kroner til Nordsjælland Håndbold - men klubben mangler stadig omkring en halv million kroner

Af
Martin Warming

Martin Warming

Nordsjælland Håndbold er kommet i økonomisk uføre og skal inden den 30. juni skaffe i alt knap to millioner kroner for at blive i landets bedste håndboldrække, Håndboldligaen.

Håndboldklubben, der er en fusion mellem håndboldklubberne Team Helsinge, Hillerød HK og Elite3000 fra Helsingør, har derfor søgt Hillerød og Gribskov kommuner om et ekstraordinært tilskud på 100.000 kroner. Udvalget for Idræt og Sundhed i Hillerød havde sagen på dagsordnen på sit møde forleden, og her besluttede politikerne at indstille til Økonomiudvalget og byrådet, at der ydes et ekstraordinært tilskud på 100.000 kroner til håndboldklubben.

Fik du læst: Rockende kunstdage havde masser af besøgende

Dog under den forudsætning, at det lykkes Nordsjælland Håndbold at skaffe kapital til at kunne blive i Håndboldligaen. Ellers skal klubben betale de 100.000 kroner tilbage til kommunen.

“Vi drøftede naturligvis effekten af vores bidrag, hvis det bevilliges, og vi er også meget opmærksomme på, at Nordsjælland Håndbold på forlangende skal mønstre et tilfredsstillende budget, men når det så er sagt, så er vi også i udvalget enige om, at det er vigtigt, at vi i Nordsjælland har et ligahåndboldhold, og at potentialet for at nå rigtig langt bestemt er til stede,” siger Hanne Kirkegaard (V), der er formand for Udvalget for Idræt og Sundhed.

Hillerød Kommune har i budgettet for 2018 og 2019 afsat 250.000 kroner om året til en såkaldt guldpartneraftale med håndboldklubben. Derudover fik Nordsjælland Håndbold i 2017 et ekstraordinært tilskud fra Hillerød Kommune på 175.000 kroner, og nu ser det altså ud til, at der er yderligere 100.000 kroner på vej.

Godt givet ud

Hanne Kirkegaard mener, at pengene til Nordsjælland Håndbold er givet godt ud, men hun vil godt have mere ud af samarbejdet med håndboldholdet.

“Ser vi på Hillerød Kommunes værdi af partnerskabsaftalen, så føler jeg personligt, at vi som kommune kan få langt med gavn af samarbejdet, end vi hidtid har gjort, men det er noget, vi skal drøfte med Nordsjælland Håndbold og blive enige om, hvordan vi kan opnå en bedre gensidig profilering,” siger udvalgsformanden.

Fik du læst: Kæmpe fotogalleri: Se læsernes flotte vinterbilleder

Nordsjælland Håndbold nedsatte i januar fem arbejdsgrupper, der hver har en målsætning om at skaffe mellem 150.000 og 200.000 kroner, og derudover er bestyrelsen i fuld gang med at lave en kommerciel plan, der skal være med til at sikre Nordsjælland Håndbold et stabilt økonomisk grundlag, så holdet kan blive i i Håndboldligaen.

Jørgen Simonsen, der er formand for bestyrelsen i Nordsjælland håndbold, glæder sig selvfølgelig over, at det nu ser ud til, at der er 100.000 kroner ekstra på vej fra Hillerød Kommune.

“Jeg er utrolig glad for den opbakning, vi får fra de tre kommuner (Helsingør, Gribskov og Hillerød, red.). Helsingør kom med 100.000 kroner i januar, og vores håb var, at både Hillerød og Gribskov ville følge trop, og det ser det heldigvis ud til, at de gør. Vi har brug for en økonomisk håndsrækning fra kommunerne, hvis det her skal lykkes,” siger Jørgen Simonsen til Hillerød Posten.

“Vi er ikke i mål endnu - vi mangler stadig penge. Vi har ambitioner om at løfte os sportsligt over de næste år, så vi har brug for al den økonomi, vi kan skaffe. Jeg tror selvfølgelig på, at det nok skal lykkes, men lige nu mangler vi stadig mellem 500.00 og 600.000 kroner,” siger Jørgen Simonsen.

Publiceret 13 March 2018 06:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV