Glade arrangører:

Fællesspisninger er tilbage

Kokkeskolens elever og undervisere vil som noget nyt lave mad til fællesspisningerne på Hillerød Bibliotek, som nu kan fortsætte efter flere måneders pause

Af
Mette Dolmer Thygesen

Mette Dolmer Thygesen

Siden december har der ikke været afholdt de succesfulde fællesmiddage på Hillerød Bibliotek - men nu kan arrangørerne glade meddele, at middagene er tilbage.

Fællesspisningerne har igennem halvandet år trukket rigtig mange mennesker til biblioteket, hvor de, der ikke kender hinanden, har stiftet bekendtskab over en god gang mad hver anden onsdag.

Fik du læst: Souvenirs giver koncert i Hillerød

Grundtvigs Højskole lagde igennem de halvandet år køkken til arrangementerne, men valgte i 2017 at trække sig og give stafetten videre. Derfor har de frivillige arrangører været ude for at finde en ny, som kunne overtage - og der har kokkeskolen p Esnord i Hillerød meldt sig. Kokkeeleverne bliver fra 14. marts dem, der primært står bag gryderne, mens højskolen stadig vil lave mad fire gange om året.

“Stor nyhed”

Søren Lerche, som er koordinator og en af initiativtagerne til de gratis fællesmiddage, kalder det på Facebook en “stor nyhed” og glæder sig over, at der igen er fundet folk til at støtte arrangementerne.

Første fællesmiddag finder sted i morgen aften, onsdag 14. marts, klokken 17-19 på Hillerød bibliotek, og fremover finder arrangementerne igen sted hver anden onsdag.

Esnords kokkeskole går som noget nyt ind og laver mad til de gratis fællesspisninger på Hillerød Bibliotek. Pressefoto

Esnords kokkeskole går som noget nyt ind og laver mad til de gratis fællesspisninger på Hillerød Bibliotek. Pressefoto

Gratis mad til 200

Som sædvanligt ved arrangørerne ikke, hvor mange der kommer, da der ikke er tilmelding. Normalt deltager mellem 100-200 personer, og der laves mad til 200. Alle er velkomne - man kan spontant deltage, og det er gratis.

“Dette gør, at der er en stor mangfoldighed blandt deltagerne. Der er unge, ældre, hjemløse, direktøren, ensomme, børnefamilier, flygtninge, politikere og mange mange flere,” skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.

”Vi opfordrer alle til at komme og tage deres venner og familie med, men vi opfordrer deltagerne til at sætte sig med nogen, de ikke kender. Formålet er, at alle vover at mødes med nogen, man ellers ikke taler med til daglig. Sådan kan vi styrke vores lokalsamfund, kæmpe mod ensomhed, passivitet og fordomme samt skabe nye fællesskaber på tværs af generationer, kulturer og samfundslag,” udtaler Søren Lerche i meddelelsen.

Mange støtter

Hillerød kommune støtter med en grundfinansiering af råvarer. Biblioteket støtter med administration og lokaler. Esnord Kokkeskole i Hillerød står for madlavning, og fire gange om året står Grundtvigs Højskole for madlavningen.

Frivillige i ”Sammen er vi Hillerød” står for organiseringen af selve aften, som indbefatter fragt af service og mad til biblioteket, borddækning, servering af mad og oprydning.

Hvis man ønsker at være frivillig, kan man kontakte Søren Lerche på sorenlerche@gmail.com eller på sms til 50488192.

Fællesspisningen er en del af initiativet Den sociokulturelle landsby, hvor sociale og kulturelle initiativer, frivillige og private virksomheder skaber sammen.

Publiceret 12 March 2018 20:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV