Den Censurerede Forårsudstilling er klar:

131 værker kom gennem nåleøjet

131 værker blev valgt ud af de indsendte 529 til årets udstilling

For 12. gang i træk har Hillerød Kunstforening i samarbejde med Hillerød Bibliotek arrangeret Den Censurerede Forårsudstilling.

114 kunstnere har deltaget med 529 værker. Af disse værker er 131 udvalgt af censorerne Leif Nielsen, Kristian Devantier, Mette Rishøj, Edel Hartvig Willerup og Anna Munneche.

FrederiksborgCentret lægger hus til både indlevering og censurering. Sidstnævnte foregår over to dage og som det også fremgår af billedet er det et meget engageret censorhold.

Fik du læst: 32-årig mand i livsfare efter ulykke

Priser på spil

Alle værker blev bedømt, og det med en entusiasme, en synlig og kærlig glæde ved kunst og en aldrig svigtende interesse for og opmærksomhed på den enkelte deltager, som viser, at det er værdifuldt for kunsterne at indsende værker til Den Censurerede Forårsudstilling.

Censorerne er med i to år, på den måde sikrer arrangørerne, at det altid er et nyt hold der vurderer værkerne.

Værkerne bliver båret frem for censorerne flere gange, denne opgave varetages af frivillige fra Hillerød Kunstforening.

Censorerne har også til opgave at udpege tre prisvindere. Vinderne modtager priser på i alt 10.000 kroner, som er skænket af Nordea Fonden.

Hvem de tre prisvindere er offentliggøres ved ferniseringen 9. marts kl. 14 i Frederiksborgcentret, hvor Hillerød Kunstdage åbnes.

Den Censurerede Forårsudstilling kan ses på 1. sal under Hillerød Kunstdage 9.-11. marts.

Efter Kunstdagene flyttes udstillingen til Kunsthuset Annaborg, hvor den kan ses fra 9. marts til og med den 2. april. logy

Publiceret 06 March 2018 14:00

Hillerød Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Hillerød Posten
SENESTE TV