DEBAT:

"Sløv trafikregulering i Hillerød"

Hans Blinkilde, Carl Zahlmannsvej 7 Hillerød

Fra Teglgårdssøen til Frejasvej i Vest er der mindre end to km. Man passerer syv lyskryds og skal være meget heldig, hvis man ikke stopper ved mindst tre af disse.

Det er slet ikke bæredygtigt, hverken for borgerne som tilføres ekstra forurening og støj, for trafiksikkerheden eller for bilisterne der bruger ekstra brændstof.

Til sammenligning kan man ofte køre uden stop fra Rådhuspladsen i København til Utterslev mose (ja og der starter motorvejen, så det er faktisk hele vejen til Hillerød, hvor balladen starter). Den strækning er på godt seks kilometer med et hav af lyskryds. Ikke destomindre er det lykkedes for Københavns kommune at regulere deres lyskryds ind, så trafikken bare glider. Var det ikke værd at overveje; Hillerød Kommune?

Og når I nu alligevel er i gang, kan I så ikke ændre de lyssignaler, hvor man som fodgænger er nødt til trykke for at skifte til grønt, fx i krydset Tamsborgvej og Skansevej, men sikkert mange andre steder. De fleste personer trykker ikke på knappen. De står tålmodigt og venter, konstaterer at lyssignalet ikke skifter og går derefter over for rødt. Hvilket formål har dette system?

Hvorfor skifter det ikke bare til grønt samtidigt med bilernes lyssignal. Et dumt system som bare forværrer trafiksikkerheden og er til frustration for alle.

Publiceret 03 March 2018 08:00

SENESTE TV