Tidligere verdensmester bliver cheftræner i Hillerød

Skal stå i spidsen for Hillerød Badmintonklubs trænerteam

Thomas Laybourn er ansat som sportschef og cheftræner for både ungdom og senior i Hillerød Badmintonklub. Det oplyser den lokale badmintonklub i en pressemeddelelse.

Både titlen som verdensmester og europamester pryder Thomas Laybourns CV. Han har deltaget i to Olympiske Lege, men i 2012 indstillede han, som 34-årig, badmintonkarrieren efter OL i London.

“Det er med den største glæde, at Hillerød Badmintonklub kan meddele, at Thomas Laybourn er ansat som sportschef gældende fra sæsonen 2018/19 og foreløbigt to år frem,” lyder det fra badmintonklubbens formand Lars Østergaard i pressemeddelelsen.

Thomas Laybourn skal stå i spidsen for Hillerød Badmintonklubs trænerteam, og sammen skal de varetage træning på tværs af ungdoms- og seniorafdelingerne, således at der er ekstra fokus på en bæredygtig udvikling med en gennemgående rød tråd i hele træningsmiljøet.

“Vi mener, at netop Thomas Laybourn har den helt rette profil til at implementere og udvikle det talentudviklingsmiljø, som klubben ønsker. Laybourns foreløbige karriere-liste er jo imponerende. Tidligere professionel topspiller, og blandt andet danskmester, europamester og verdensmester i mixdouble sammen med Kamilla Rytter Juhl, tidligere U15-landstræner, eget akademi Badminton Power samt flere sæsoner som cheftræner for senior og ungdomselitetræningen i Taastrup Elite Badminton. Så med alt dette i bagagen har Thomas den helt rigtige know-how til, hvordan vi praktisk får kvalitet og struktureret udvikling ind i træningsmiljøet. Det er simpelthen et perfekt match,” understreger en tilfreds formand.

Fik du læst: Stort brud på fjernvarmenettet er fundet

“Jeg er super spændt og stolt over, at skulle bidrage til Hillerød Badmintonklubs udviklingsarbejde. Det bliver en spændende udfordring, at skulle skabe en rød tråd igennem klubbens ungdoms- og seniorafdeling, så klubben kan fortsætte den positive udvikling,” siger Thomas Laybourn selv og tilføjer,

“Jeg brænder for udvikling og elsker at gøre en forskel for alle i og omkring en klub, så jeg glæder mig meget til at komme i gang og møde spillere, forældre og resten af klubbens omgangskreds over den kommende tid”.

Stærkt team

Laybourn vil sammen med klubbens nuværende træner i ungdomsafdelingen, Zheng Yu Zhu, danne makkerpar i ungdomsafdelingen suppleret af flere af de nuværende trænerkapaciteter i klubben.

Desuden fortsætter Jakob Kyndesen i trænerrollen i Hillerød i den kommende sæson. Han vil fungere som assisterende træner for Laybourn i både senior- og ungdomsafdelingen.

Hillerød Badmintonklub har over de seneste 2 år gennemgået et omfattende klubudviklingsarbejde, der har haft fokus på at få organiseret klubben til at kunne rumme et særligt attraktivt træningsmiljø for både ungdoms- og seniorspillere i Nordsjælland.

“En vigtig hjørnesten i dette udviklingsarbejde har været at få ansat en kompetent og erfaren sportschef til at understøtte klubbens allerede igangværende positive og spændende udviklingsproces, og hermed føre vores mange talentfulde ungdomsspillere op i seniortruppen. Thomas Laybourn skal således udfylde en vigtig rolle, hvor han skal implementere yderligere kvalitet i træningsmiljøet,” uddyber Lars Østergaard.

Laybourn-effekt

Med ansættelsen af Thomas Laybourn forventer Hillerød Badmintonklub at kunne tilbyde et spændende og attraktivt træningsmiljø, der kan fastholde eksisterende spillere, og forhåbentlig tiltrække nye spillere udefra.

“Vi er meget åbne for tilgang af nye spillere udefra, som ønsker at være en del af en klub i udvikling. Vi er ambitiøse og mener, at vi kan tilbyde relevant træning og udvikling til de fleste spillere,” siger Lars Østergaard.

Nyheden om ansættelsen af Thomas Laybourn som sportschef har givet masser af ny energi og glæde i Hillerød Badmintonklub. Den gode modtagelse er også blevet bemærket af Laybourn.

Fik du læst: Ingen S-tog i weekenden

“Hillerød Badmintonklub har en stærk klubkultur, hvor jeg sagtens kan se mig selv udfylde rollen som sportschef. Det at skulle bidrage til at løfte i fælles flok som klub og mærke forskellen i hverdagen hos alle spillere, forældre og ledere, det er det, som gør en forskel for mig, og som giver mig energi og motivation i det daglige. Jeg glæder mig til at møde alle i Hillerød Badmintonklub og ikke mindst til at få arbejds-handskerne på,” slutter Thomas Laybourn, som udover sportschef også vil være aktiv spiller på klubbens førstehold.

Dermed bliver Hillerød Badmintonklub den eneste klub i Danmark med to tidligere verdensmestre på holdet, når Peter Rasmussen kommer tilbage på holdet i 2018/19-sæsonen efter hans alvorlige skade.

mw

Publiceret 02 March 2018 17:43

SENESTE TV