DEBAT:

"2,6 millioner skal bruges på gratis parkering"

Sven Lynge, Tvedåsvej 3, 3320 Skævinge

Man er jo lige ved at få morgenkaffen galt i halsen, når man læser Hillerød Postens forside: Tvivlsomt om gratis parkering bliver til noget”. Erik Helmer Petersen fra Hillerød Byforum er blevet tovholder i en gruppe, som er i gang med at kigge på, om gratis parkering er den rigtige løsning?

Jamen, hvad er det da for noget? Dem, der har giver Erik Helmer denne opgave, må så afgjort have formuleret sig forkert. “Om” skulle da helt sikkert have været erstattet af “hvor”.

Der fables om tre modeller. Lidt kantstensparkering, så man lige kan hente en pizza, en gratis P-plads langt pokker i vold (som intet har med centrum at gøre) og endelig slet ingen gratis parkering.

Jamen, det er da den helt rigtige måde at fremprovokere politikerlede på samt at få snakken om løftebrud til at blusse op på ny.

Fakta: Der er afsat 2,6 millioner kroner, som skal bruges på at tilbyde gratis parkering på kommunale p-pladser i centrum. Mit eget parti Venstre har de sidste mange år haft som valgløfte netop at få minimum en times gratis parkering i bymidten. Jeg skulle kende mit eget parti meget dårligt, hvis ikke de og Klaus Markussen - som sædvanlig - står ved Deres valgløfter.

Så - hårdt sagt. Glem alt det ævl om hvorvidt der skal gøres det ene eller det andet.

Der er kun een ting at gøre. Gennemfør den gratis parkering som lovet. Og måske skulle Erik Helmer koncentrere energien om en lille sludder med handelsforeningerne i Allerød og Helsinge. Her er der gratis parkering hele tiden - og folk cirkler ikke rundt for at finde ledige pladser.

Det eneste - lillebitte - problem, bliver for P-vagterne at opfylde den daglige kvoteordning. Byrådet skal naturligvis træffe den endegyldige beslutning - men det kan da ikke være svært.

Publiceret 01 March 2018 10:30

SENESTE TV