DEBAT:

Hundeejere og deres manglende ansvar for deres hundes afføring

Af Søren M. Andersen, Skippermosen 12, Hillerød

Som hundeejer er det frygteligt at opleve, hvor lemfældigt andre hundeluftere lader deres hundes afføring blive liggende uden at samle op efter deres hund.

Jeg bor på Skippermosen og lufter mine hunde på det grønne område, især nu da man ikke kan komme ind i skoven grundet Lokalbanens dominans.

Der er i Hillerød foreløbig konstateret 156 tilfælde af den franske hjerte lungeorm. I værste tilfælde kan en hund dø af det på grund af, at hundeluftere ikke forstår eller tager deres ansvar alvorligt.

Jeg har i dag på et meget lille område på den modsatte side af, hvor bænken står, samlet 12 hundelorte op. Det var muligt, fordi det var frostvejr, der var flere splattere imellem.

Det gør jeg for mine hundes skyld. Jeg vil nødig opleve, at de bliver syge eller dør, da det er bevist, at hunden bliver smittet gennem efterladte ekskrementer.

Jeg skriver nu, da jeg synes, at jeg udfører samfundstjeneste for de slappe hundeejere her i Hillerød øst, og fordi jeg i sidste uge fjernede 38 lorte på tre dage og sidste år samlede 98 lorte op på en uge for at holde området rent.

Jeg håber, mit indlæg får folk til at tænke sig om en ekstra gang. Det er ikke svært at bøje sig ned og samle op, medmindre man giver sin hund forkert mad.

Publiceret 15 February 2018 18:00

SENESTE TV