17-årige Anna Ritsmar fra Hillerød fik en flot 2. plads ved Dansk Melodi Grand Prix i lørdags med sangen ’Starlight’. Foto: Ritzau Scanpix/Henning Bagger

17-årige Anna Ritsmar fra Hillerød fik en flot 2. plads ved Dansk Melodi Grand Prix i lørdags med sangen ’Starlight’. Foto: Ritzau Scanpix/Henning Bagger

Hillerøds nye grand prix-stjerne:

"Det vildeste jeg nogensinde har prøvet"

Selv om Anna Ritsmar var blandt favoritterne ved lørdagens melodi grand prix, havde hun slet ikke regnet med at nå så langt, som hun gjorde

Af
Martin Warming

Martin Warming

llerød har fået sin helt egen grand prix-stjerne. 17-årige Anna Ritsmar fra Hillerød var nemlig millimeter fra at løbe med sejren, da hun i lørdags deltog i Dansk Melodi Grand Prix 2018 i Aalborg med sangen Starlight, der er skrevet af Lise Cabble.

Men den 17-årige hillerødpige måtte som bekendt se sig slået på målstregen af Rasmussen og sangen 'Higher Ground', der nu skal repræsentere Danmark ved Eurovision Song Contest i Lissabon i maj.

Læs også: Hillerøds nye Melodi Grand Prix-stjerne: "Det ville være stort, hvis vi vandt"

Anna Ritsmar røg videre til finalen efter at have leveret en fantastisk præstation i den indledende runde, og med hele 31 procent af stemmerne snuppede hun 2. pladsen foran sangen 'Music for the Road' med Albin.

“Det var meget, meget stort. Det var helt vildt - nok det vildeste jeg nogensinde har prøvet. Jeg var meget nervøs, lige inden jeg skulle på scenen, men i det øjeblik jeg trådte ind på scenen, gik det meget bedre, og de fleste af mine nerver forsvandt faktisk,” fortæller den talentfulde sangerinde til Hillerød Posten.

Se Anna Ritsmar på grand prix-scenen her - artiklen fortsætter under videoen:

“Stemningen blandt publikum var helt vild. Mange af dem, der var i salen, er jo ægte grand prix-fans, og det var vildt at komme ind på scenen og mærke stemningen, og jeg var meget rørt over den modtagelse, jeg fik,” tilføjer Anna Ritsmar.

Nu skal man jo på ingen måde skamme sig over at få en 2. plads, men de fleste ville nok lugte blod, hvis de pludselig stod i finalen ved Dansk Melodi Grand Prix, men selv om Anna Ritsmar var blandt bookmakernes favoritter, havde hun faktisk slet ikke regnet med at nå så langt, som hun gjorde.

“Jeg havde det sådan at bare det at nå til finalen, var virkeligt stort. Jeg havde virkelig ikke regnet med det, så jeg var helt vildt glad for at komme i finalen. En andenplads er helt fin med mig, og jeg blev faktisk slet ikke skuffet over ikke at vinde. Jeg er bare glad for, at jeg har været med, og at jeg nåede så langt, som jeg gjorde,” siger det 17-årige stjerneskud fra Hillerød, der havde nogle fantastiske dage i Aalborg.

“Det var rigtig hyggeligt. Der var en rigtig god stemning, og alle snakkede med alle, og det er altså vildt stort at få lov til at opleve det hele på nærmeste hold. Det var selvfølgelig også ret intenst - og også lidt hårdt - og dagene fløj bare af sted, fordi der skete så mange ting hele tiden. Det var lidt mærkeligt at komme hjem søndag aften, og så var der bare lige pludselig helt stille omkring en,” siger Anna Ritsmar.

I gang med single

Nu skal Anna Ritsmar i første omgang fordøje de mange indtryk fra melodi grand prixet, men hun er ikke i tvivl om, hvad hun allerhelst vil beskæftige sig med i fremtiden.

“Jeg har taget et sabbatår fra gymnasiet, men jeg har endnu ikke besluttet mig for, om jeg starter igen i det nye skoleår. Jeg vil selvfølgelig rigtig gerne ud at spille min musik, og min plan er, at jeg vil udgive en single og selvfølgelig også gerne et helt album. Jeg er allerede i fuld gang med at lave en single, som jeg skriver sammen med min onkel,” afslører den 17-årige hillerødpige, der efter showet i lørdags har modtaget mange anerkendende ord.

“Jeg har fået en masse søde beskeder - også fra folk, som jeg slet ikke kender - og det gør mig vildt glad,” fortæller Anna Ritsmar til Hillerød Posten.

Anna Ritsmar var i øvrigt den yngste deltager ved årets melodi grand prix. Men det betyder på ingen måde, at hun er et ubeskrevet blad i musikkens verden.

Hun har nemlig allerede fuld gang i karrieren som musiker, både i gruppen Spektaro, der udsender sin første vinylplade senere i år, og i gruppen Aufori, som spiller dansksproget indiemusik. Og så arbejder hun altså også på at udgive sin helt egne sange.

Ud over at optræde med sine to bands på cafeer og natklubber bruger Anna Ritsmar sin tid på at hjælpe til i et musikstudie i København.

Publiceret 12 February 2018 13:21